Rămâi conectat

Actualitate

Arieșeni: 60 de jandarmi vor asigura ordinea la ”Serbările Zăpezii”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

În perioada 8 – 10 februarie a.c., pe timpul manifestărilor cultural-artistice prilejuite de “SERBĂRILE ZĂPEZII”, aproximativ 60  de jandarmi vor asigura ordinea şi siguranţa publică în Staţiunea montană Arieşeni.

Pentru prevenirea incidentelor, cetăţenii care vor participa la aceste manifestări sunt rugați să  respecte recomandările făcute de organizatori sau forţele de ordine, să nu întreprindă acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a festivităţilor şi să nu incite la asemenea comportamente, să nu deţină arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, petarde,  substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente.

Totodată, jandarmii le solicită să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să acorde sprijin forţelor de ordine pentru asigurarea unui climat de normalitate civică şi să ţină cont că manifestările obscene vor fi ferm sancţionate.

Atragem atenţia turiştilor că fapte precum: accesul sau circulaţia pe pârtiile ori traseele de schi pentru agrement cu automobile sau orice alt tip de vehicul ( ATV ), coborârea pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale şi accesul pe pârtiile de schi pentru agrement fără echipament adecvat pentru practicarea schiului sau snowboarding-ului, constituie contravenţii, putând fi sancţionate cu amendă cuprinsă între 25 şi 5000 de lei. În plus, având în vedere straturile succesive de gheaţă şi zăpadă, fluctuaţiile de temperatură, ceaţa semnalată la altitudini mari şi vântul puternic din zona de creastă, amatorii de excursii montane sunt avertizaţi că traseele turistice prezintă un grad ridicat de periculozitate – ele fiind declarate închise de către Serviciul Public Salvamont Alba – şi sunt sfătuiţi să rămână în preajma pârtiilor de schi special amenajate”, precizează maior Cosmin Jurcoveț, reprezentantul IJJ Alba.

În final, reamintim turiştilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor şi salvamontiştilor, intervenţia acestora putând fi solicitată atât prin contact direct cât şi prin  apelarea  numărului unic de urgenţă 112.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea