Rămâi conectat

Sport

ARGENTINA NU MAI JOACĂ ÎN ROMÂNIA!

Publicat

în

Aşa după cum se ştie, pe data de 10 august a.c., în vederea inaugurării Stadionului Naţional Arena, investiţie în valoare de peste 200 de milioane de euro, naţionala de fotbal a României avea planificat un mare meci de fotbal cu naţionala Argentinei. Toată suflarea microbiştilor a fost în ultima vreme în alertă pentru a-şi procura un bilet la această partidă inaugurală, dornică să-i vadă pe marele Mesi et. compania la Bucureşti. Ei bine, iată că totul a fost doar un vis frumos. Asociaţia de Fotbal din Argentina (AFA) a anunţat, luni seară, pe site-ul oficial, că a decis suspendarea meciului amical cu România. Contactaţi, reprezentanţii Ambasadei Argentinei la Bucureşti au precizat că ambasadorul Claudio Perez Paladino se va implica pentru disputarea meciului de pe 10 august. „Vom face tot ce e posibil pentru ca această partidă să aibă loc”, au declarat reprezentanţii ambasadei. Totuşi, oficialii ambasadei spun că toate informaţiile pe care le au până în acest moment provin de pe site-ul Federaţiei argentiniene. „Nu avem niciun comunicat oficial”, au precizat reprezentanţii ambasadei.
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, într-o conferinţă de presă desfăşurată ieri: „Acest meci are clauze foarte clare, legate de prezenţa celei mai bune echipe a Argentinei, în special Messi, Tevez, Higuain şi Mascherano. Deja au fost plătite de România către Argentina două dintre cele trei rate ale contractului în valoare de 935.000 de euro. Nu ştiu dacă trebuie ţinut cont de micul comunicat de pe site-ul Argentinei. Cred că este încă de neluat în seamă. Dacă meciul nu se va juca, mă voi adresa FIFA pentru daune substanţiale” „Dacă nu se va juca meciul cu Argentina, Portugalia este o soluţie. I-am trimis o scrisoare preşedintelui Federaţiei portugheze, în care l-am rugat să accepte să joace cu noi, în loc de Luxemburg. FRF va plăti charterul pentru Portugalia şi daune Luxemburgului”, a declarat Sandu.
l”Dacă nu jucăm nici cu Portugalia, inaugurarea se face cu Franţa, pe 6 septembrie”
„Dacă nu se materializează amicalul cu Portugalia, vom inaugura stadionul la meciul cu Franţa, de pe 6 septembrie. Argentina este o echipă bună, dar Franţa este mai completă”, spune Sandu. „Cine vrea să-şi păstreze biletele pentru meciul cu Franţa va putea, cei care nu vor dori îşi vor primi banii şi comisioanele înapoi”, a declarat preşedintele FRF. „Este o decizie (n.r. de anulare a meciului) pe care nu o înţeleg, este vorba despre nerespectarea unui contract. Voi face tot posibilul ca Argentina să vină cu Messi, dar nu mă voi opune dacă vor veni fără el”, a declarat Sandu.
l”Dacă inaugurăm cu Franţa, nu se joacă niciun meci pe Naţional Arena până atunci”
Mircea Sandu a dat citire comunicatului pe care i l-a trimis preşedintelui Federaţiei Argentiniene de Fotbal, în care scrie că FRF va cere daune materiale substanţiale la FIFA, în caz că meciul nu se va disputa. Preşedintele FRF a declarat că va plăti daune Luxemburgului şi toate cheltuielile Portugaliei, în cazul în care lusitanii îşi vor anula amicalul cu luxemburghezii şi vin să joace în România, în locul Argentinei. „Doar în cazuri de calamitate sau războaie se poate anula un astfel de meci (n.r. România-Argentina)”, a declarat Sandu.
l”Încă se vând bilete”
„Dacă inaugurăm stadionul la meciul cu Franţa, nicio echipă de club nu va disputa vreun meci pe Naţional Arena până atunci”, a punctat Sandu. „Organizarea finalei Europa League 2012 nu este pusă în pericol”, a precizat Sandu. „Se vând în continuare bilete. Chiar dacă scrie pe ele 10 august, ora 21.45, ele vor fi transferate pentru următorul meci”, a precizat Sandu. „Noi, spre deosebire de Argentina, am mers în Brazilia şi Paraguay deşi nu aveam antrenor”, a explicat Sandu. (G.A.)

Publicitate

Sport

Astăzi, ora 17.30, Industria Galda de Jos – Unirea Alba Iulia | Debut în Cupa României pentru Doru Oancea și Valentin Sinescu

Publicat

în

Industria Galda de Jos – Unirea Alba Iulia, astăzi, de la ora 17.30, contând pentru faza întâi a Cupei României, reprezintă meciul de debut pentru antrenorii Doru Oancea și Valentin Sinescu.

Foste colege în eșalonul terț în stagiunea trecută, combatantele s-au întâlnit mereu în ultimii ani în competiția “KO”, pe “Cetate”, calificările fiind împărțite: 2017, Industria, după loviturile de departajare; 2018 – Unirea, la penalty-uri, 2019 – găldenii, victorie cu 2-1 (în minutul 90+3 Căt. Suciu a apărat un penalty executat de Selagea); anul trecut calificare la “masa verde” Unirea Alba Iulia (gazdele lovite de COVID-19). Vizitatorii au probleme de efectiv, cu un efectiv extrem de restrâns numeric, dar și valoric, în condițiile în care vor lipsi F. Morar și Selagea (plecați la un turneu în Bulgaria cu Optimum Alba Iulia), Al. Giurgiu și Fetița (motive contractuale), situație care va duce la miza pe tinerii din propria pepineră pentru a completa decent lotul. De partea cealaltă, după retrogradarea în Liga a 4-a, la finele celui de-al 7-lea sezon consecutiv pe a treia scenă, Industria s-a reinventat din temelii.

Electrica Furnizare Discount

Ne-am propus să alcătuim o formulă competitivă, să ne bazăm pe un lot echilibrat. Am reușit acest lucru, acum rămâne să muncim, fără a pune presiune. În Cupa României ne propunem să oferim un fotbal plăcut”, a spus Doru Oancea, ce-i are incerți pe Javla, D. Ianc și Tocu.

Pentru perioada pe care o traversăm în privința pregătirii și problemele care sunt la club, acest joc oficial este o povară. Știm că este o contruntare interjudețeană, cu o miză artificială, și vrem să facem o figură frumoasă, să verificăm potențialul tinerilor ce-i avem la dispoziție”, a transmis Valentin Sinescu.

În ediția precedentă a eșalonului terț, Unirea Alba Iulia a învins 2-1 la Galda de Jos în tur, iar în primăvara a fost o remiză albă, contraperformanță a trupei lui Bicheși împotriva unei echipe ce a reușit două egaluri în primăvară!

Arbitri I. Boldea (Ciuguzel), R. Mereș, A. Revnic (ambii Cluj-Napoca). Observator M. Ștefan (Orăştie)

Citește mai mult

Sport

Voința Stremț – CS Ocna Mureș, în faza întâi a Cupei României | Dispută interesantă în competiția “KO”

Publicat

în

Voința Stremț – CS Ocna Mureș, astăzi, la ora 17.30, este al doilea duel interjudețean din cadrul fazei întâi a Cupei României. Se înfruntă deținătoarea trofeului județean, după câștigarea finalei de la Unirea, la loviturile de departajare, cu CSU Alba Iulia, respectiv CS Ocna Mureș (locul 9 în ediția trecută a eșalonului terț).

Amfitrionii sunt la al doilea joc la acest nivel, precedentul fiind în 2019, scor 0-5 cu Unirea Alba Iulia, pe același teren. “Obiectivul nostru a fost să cucerim trofeul județean. De aici încolo, orice se întâmplă reprezină un bonus. Echipa are potențial, valoare pentru acest nivel. Nu cunoaștem adversarul, dar sunt convins că dacă ne vom exprima la adevarata valoare putem să realizăm calificarea”, a spus antrenorul Ion Ilie.

Electrica Furnizare Discount

Pe cealaltă bancă tehnică va debuta antrenorul Paul Ciucă, la al treilea mandat pe banca unei divizionarei terțe din Alba, după cei peste 6 ani petrecuți la Industria Galda de Jos, precedați de 8 luni în postura de antrenor-jucător la CSM Sebeș (2008-2009), alături de Cosmin Șuvaina.

Ne așteaptă un joc dificil, cu o echipă bună, omogenă, ambițioasă, susținută de un public pătimaș. Noi avem practic doar 6 antrenamente, în timp ce adversarii sunt în plină formă sportivă, având 4-5 jocuri oficiale în ultimele săptămâni. Cupa nu este un obiectiv pentru noi, mai avem nevoie de transferuri, de pregătire, e multă treabă, dar vom folosi acest meci ca unul de pregătire a noului sezon și dacă putem vom câștiga. Sper să fie un joc frumos, plăcut pentru spectatori și în care să domine fair-play-ul”, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

Arbitri: M. Chioran (Cluj-Napoca), I. Georgiu (Dej), Cl. Giorgiu (Cluj-Napoca) Observator T. Biriș (Hunedoara)

Citește mai mult

Sport

Jocurile Olimpice 2020, canotaj: România, medalie de ARGINT în proba de patru rame masculin

Publicat

în

Jocurile Olimpice 2020, canotaj: România, medalie de ARGINT în proba de patru rame masculin

Echipajul de patru rame fără cârmaci masculin al României, format din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari, a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Chiar dacă nu erau văzuți drept favoriți la medalii înaintea cursei, tricolorii s-au descurcat excelent și au terminat Finala A cu timpul de 5 min 43 sec 13/100.

Electrica Furnizare Discount

Titlul olimpic de la Tokyo a fost câştigat de Australia (5 min 42 sec 76/100 – record olimpic), în timp ce poziția a treia a fost ocupată de Italia (5 min 43 sec 60/100).

Canotajul românesc a cucerit 20 medalii de aur, 11 de argint și 9 de bronz la Jocurile Olimpice.

Aceasta este a treia medalie cucerită de România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după argintul obținut de Ana Maria Popescu în proba individuală de spadă și aurul câștigat de echipajul de dublu vâsle feminin.

La patru rame feminin (W4-), echipajul format din Mădălina Hegheș, Roxana Anghel, Elena Logofătu și Cristina Popescu a încheiat pe locul 3 în finala B. În clasamentul general al probei, româncele au ocupat locul 9.

În finala B a probei de dublu vâsle masculin (M2x), echipajul format din Ionuț Prundeanu și Marian Enache a terminat pe locul 3 și s-a clasat pe locul 9 la general.

308 medalii a obținut țara noastră de când participă la Jocurile Olimpice: 90 de aur, 96 de argint și 122 de bronz.

Citește și: Jocurile Olimpice 2020, canotaj: Ancuța Bodnar și Simona Radiș, medalie de AUR în proba de dublu vâsle feminin

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea