Rămâi conectat

Sport

ARGENTINA NU MAI JOACĂ ÎN ROMÂNIA!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aşa după cum se ştie, pe data de 10 august a.c., în vederea inaugurării Stadionului Naţional Arena, investiţie în valoare de peste 200 de milioane de euro, naţionala de fotbal a României avea planificat un mare meci de fotbal cu naţionala Argentinei. Toată suflarea microbiştilor a fost în ultima vreme în alertă pentru a-şi procura un bilet la această partidă inaugurală, dornică să-i vadă pe marele Mesi et. compania la Bucureşti. Ei bine, iată că totul a fost doar un vis frumos. Asociaţia de Fotbal din Argentina (AFA) a anunţat, luni seară, pe site-ul oficial, că a decis suspendarea meciului amical cu România. Contactaţi, reprezentanţii Ambasadei Argentinei la Bucureşti au precizat că ambasadorul Claudio Perez Paladino se va implica pentru disputarea meciului de pe 10 august. „Vom face tot ce e posibil pentru ca această partidă să aibă loc”, au declarat reprezentanţii ambasadei. Totuşi, oficialii ambasadei spun că toate informaţiile pe care le au până în acest moment provin de pe site-ul Federaţiei argentiniene. „Nu avem niciun comunicat oficial”, au precizat reprezentanţii ambasadei.
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, într-o conferinţă de presă desfăşurată ieri: „Acest meci are clauze foarte clare, legate de prezenţa celei mai bune echipe a Argentinei, în special Messi, Tevez, Higuain şi Mascherano. Deja au fost plătite de România către Argentina două dintre cele trei rate ale contractului în valoare de 935.000 de euro. Nu ştiu dacă trebuie ţinut cont de micul comunicat de pe site-ul Argentinei. Cred că este încă de neluat în seamă. Dacă meciul nu se va juca, mă voi adresa FIFA pentru daune substanţiale” „Dacă nu se va juca meciul cu Argentina, Portugalia este o soluţie. I-am trimis o scrisoare preşedintelui Federaţiei portugheze, în care l-am rugat să accepte să joace cu noi, în loc de Luxemburg. FRF va plăti charterul pentru Portugalia şi daune Luxemburgului”, a declarat Sandu.
l”Dacă nu jucăm nici cu Portugalia, inaugurarea se face cu Franţa, pe 6 septembrie”
„Dacă nu se materializează amicalul cu Portugalia, vom inaugura stadionul la meciul cu Franţa, de pe 6 septembrie. Argentina este o echipă bună, dar Franţa este mai completă”, spune Sandu. „Cine vrea să-şi păstreze biletele pentru meciul cu Franţa va putea, cei care nu vor dori îşi vor primi banii şi comisioanele înapoi”, a declarat preşedintele FRF. „Este o decizie (n.r. de anulare a meciului) pe care nu o înţeleg, este vorba despre nerespectarea unui contract. Voi face tot posibilul ca Argentina să vină cu Messi, dar nu mă voi opune dacă vor veni fără el”, a declarat Sandu.
l”Dacă inaugurăm cu Franţa, nu se joacă niciun meci pe Naţional Arena până atunci”
Mircea Sandu a dat citire comunicatului pe care i l-a trimis preşedintelui Federaţiei Argentiniene de Fotbal, în care scrie că FRF va cere daune materiale substanţiale la FIFA, în caz că meciul nu se va disputa. Preşedintele FRF a declarat că va plăti daune Luxemburgului şi toate cheltuielile Portugaliei, în cazul în care lusitanii îşi vor anula amicalul cu luxemburghezii şi vin să joace în România, în locul Argentinei. „Doar în cazuri de calamitate sau războaie se poate anula un astfel de meci (n.r. România-Argentina)”, a declarat Sandu.
l”Încă se vând bilete”
„Dacă inaugurăm stadionul la meciul cu Franţa, nicio echipă de club nu va disputa vreun meci pe Naţional Arena până atunci”, a punctat Sandu. „Organizarea finalei Europa League 2012 nu este pusă în pericol”, a precizat Sandu. „Se vând în continuare bilete. Chiar dacă scrie pe ele 10 august, ora 21.45, ele vor fi transferate pentru următorul meci”, a precizat Sandu. „Noi, spre deosebire de Argentina, am mers în Brazilia şi Paraguay deşi nu aveam antrenor”, a explicat Sandu. (G.A.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea