Arafat: Spitalele o să primească din ce în ce mai mulţi pacienţi care nu reprezintă urgenţă după 15 mai

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunțat vineri că după data de 15 mai spitalele vor primi din ce în ce mai mulţi pacienţi care nu reprezintă urgenţă. Regulile de distanțare vor trebui respectate și în interiorul saloanelor, a mai precizat șeful DSU.

„Cu certitudine spitalele o să preia mai mulţi bolnavi decât au preluat în timpul stării de urgenţă, dar este posibil ca în interiorul spitalelor capacitatea totuşi să fie mai limitată, pentru că vei avea distanţare şi în interiorul spitalelor, vei avea reguli de internare pentru cazurile cronice.

ELIT

Într-un salon în care erau patru pacienţi poate că acum nu mai poţi să pui decât doi pacienţi (…) Ministerul Sănătăţii lucrează pe aceste aspecte. Institutul Naţional de Sănătate Publică iarăşi analizează aceste aspecte, iar în fiecare spital epidemiologul spitalului trebuie să creeze circuitele şi regulile necesare spitalului să funcţioneze în siguranţă.

Cert e că nu putem lăsa pacienţii fără tratament, deci spitalele trebuie să se adapteze pentru a trata pacienţii aşa cum îi tratau înainte, dar cu adaptarea condiţiilor din spital şi a circuitelor”, a declarat Raed Arafat vineri, potrivit Agerpres.

El a mai precizat că, până la „începerea problemei COVID-19”, cifra zilnică de pacienţi în unităţile de primiri urgenţe din ţară a fost între 12.000 şi 15.000 de cazuri şi că, în prezent, numărul este între 5.000 şi 6.000 de cazuri pe zi. șeful DSU a adăugat că acest număr este posibil să crească din nou.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...