Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

„Apusenii pe două roţi” – împotriva defrişărilor de pădure din comuna Scărişoara

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 20 – 23 septembrie 2012 ONG Gheaţa Verde organizează circuitul de montan-bike ,,Apusenii pe două roţi’’ cu scopul sensibilzării opiniei publice şi a instituţiilor statului pentru a lua atitudine asupra defrişărilor nesăbuite pe care le face Consiliul Local Scărişoara în pădurea comunală.

Potrivit lui Cristian Vîrciu, cu ajutorul sponsorilor şi a donaţiilor celor 2 % din salariul participantiilor, voluntarii din ONG Gheaţa Verde doresc să distribuie 10.000 de fluturaşi şi să construiască o pagină web şi facebook, unde să prezinte fotografii şi filmuleţe cu defrişările din zonă. Această acţiune are şi scopul conştientizării consilierilor locali asupra urmărilor defrişării masei lemnoase şi le propune găsirea unor alte surse de venit, ca de exemplu accesarea fondurilor europene şi nu doar defrişarea pădurii.

Protestul participanţilor a fost generat de intenţia primarului comunei Scărişoara de a achiziţiona un autoturism jeep, care, spun ei, că nu cred că este necesar şi că nu aduce niciun beneficiu locuitorilor comunei, iar acest autoturism nu se justifică pentru a fi maşina de serviciu edilului comunei.

„Pădurea este plămânul planetei iar prin atitudinea ta poţi opri sunetul drujbelor din padurea acestei comune”, transmit organizatorii.

„Ne dorim ca după acţiunea noastră să reuşim să strângem un număr mare de protestanţi pe două roţi şi nu numai în fata primăriei comunei Scărişoara la următoarea ediţie ,,Apusenii pe două roti’’, a declarat Cristian Cornel Vîrciu, preşedinte ONG Gheaţa Verde.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea