Rămâi conectat

Ştirea zilei

Aprobarea planului urbanistic zonal pentru construirea centurii ocolitoare pe latura de nord a Municipilui Alba Iulia: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Publicat

în

Aprobarea planului urbanistic zonal pentru construirea centurii ocolitoare pe latura de nord a Municipilui Alba Iulia: Proiectul, pe masa consilierilor locali

În cadrul ședinței Consiliului Local Alba Iulia, pe masa consilierilor locali se află și proiectul de hotătâre privind aprobarea planului urbanistic zonal „Elaborarea PUZ – Construire centură ocolitoare pe latura de nord a Municipiului Alba Iulia”.

În perioada 02.09.2020-26.09.2020 a fost parcursă parţial etapa de informare şi consultare a populaţiei

Electrica Furnizare Discount

privind elaborarea documentaţiei urbanistice PUZ, motiv pentru care au fost organizate următoarele:

au fost organizate doua întâlniri la care cetăţenii au fost invitaţi sa dezbata propunerea solicitantului si anume:

in data de 08.09.2020 a avut loc la sediul Primăriei mun. Alba Iulia o prima şedinţa de consultare publica la care a participat un număr de trei persoane interesate de traseul propus.

O persoana a solicitat mutarea culoarului spre albia majora a râului Ampoi pentru a nu i se afecta o suprafaţa foarte mare din livada pe care o deţine. Terenul pentru care s-a făcut solicitarea, menţionam ca aparţine din punct de vedere administrativ de comuna Ighiu. Cele prezentate sunt menţionate in Anexa 1 la Procesul verbal încheiat la data de 08.09.2020.

in data de 10.09.2020 a avut loc la sediul Primăriei mun. Alba Iulia a doua şedinţa de consultare publica la care nu a participat nici o persoana interesata din partea publicului. Acest fapt este menţionat in Procesul verbal încheiat la data 10.09.2020.

Urmare adresei Instituţiei Prefectului – jud. Alba nr. 13313/1/G/SJ/II.C2/2020, înregistrata la Primăria mun. Alba Iulia cu nr. 101689/07.10.2020, în perioada 09.10.2020 – 13.10.2020 a fost parcursă o noua etapă de informare şi consultare a populaţiei privind elaborarea Plan Urbanistic Zonal, în completare la etapa parcursa in perioada 02.09.2020-26.09.2020, finalizată cu întocmirea unui Raport preliminar al informării si consultării publicului nr. 101886/07.10.2020.

Prin adresa înregistrată la sediul Primăriei mun. Alba Iulia cu nr. 90539/10.09.2020, s-a solicitat de către SC Saturn SA, ca la întocmirea PUZ sa se tina cont de traseele conductelor de aductiune cu apa potabila si apa industrila cat si de reţeaua electrica aferenta. De asememenea, strada Cabanei sa fie continuata pe o lungime de cca 100 m pentru a face legătură cu noua centura.

S-a mai solicitat construirea unui viaduct in partea de vest a societăţii deoarece pe terenul respectiv exista un proiect pentru construirea unei halde de nisipuri uzate.

Publicitate

Ştirea zilei

După ce i-a fost luat permisul în Franța, un bărbat din Alba a declarat că l-a pierdut și a cerut un duplicat: Ce au decis magistrații

Publicat

în

După ce i-a fost luat permisul în Franța, un bărbat din Alba a declarat că l-a pierdut și a cerut un duplicat: Ce au decis magistrații

Un bărbat din Alba a fost condamnat la 10 luni de închisoare, cu suspendare, pentru fals în declarații și participație improprie la infracțiunea de fals intelectual.

În actul de sesizare, s-a reținut, că la data de 16 mai 2020, pe teritoriul Republicii Franceze, inculpatului A. A. A. i-a fost reținut permisul de conducere pentru depășirea limitei legale de viteză și i-a fost suspendat dreptul de a conduce, pentru o perioadă de 4 luni, de la 16.05.2020 până la data de 16.09.2020.

La data de 09.07.2020, inculpatul a depus la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba, o cerere prin care a solicitat eliberarea unui duplicat al permisul de conducere și o declarație scrisă, pe proprie răspundere, semnată de el, prin care susținea, în mod nereal, că și-a pierdut permisul de conducere în circumstanțe necunoscute.

Electrica Furnizare Discount

În baza documentelor depuse de inculpat (chitanță, cerere, declarație pe proprie răspundere) funcționarii publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba, au emis la aceeași dată, un duplicat al permisului de conducere.

Dduplicatul este fals întrucât atestă în mod nereal, că în baza acestui document, inculpatul are dreptul de a conduce. În realitate, inculpatul are dreptul de a conduce în baza permisului de conducere, care nu este pierdut, există și se află în posesia autorităților franceze.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie la Alba Iulia: Primele vehicule care vor defila pe străzi au ajuns în Orașul Unirii

Publicat

în

PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie la Alba Iulia: Primele vehicule care vor defila pe străzi au ajuns în Orașul Unirii

O parte dintre vehiculele militare care vor participa la parada destinată Zilei Naționale a României, 1 decembrie, au sosit la Alba Iulia, în cursul acestei după-amiezi.

Escortate de mașinile Poliției, acestea au fost zărite pe Bulevardul Revoluției din oraș, trecând prin fața Liceului Militar „Mihai Viteazul”.

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat că nu vor exista interdicții pentru oamenii care doresc să participe la parada de Ziua Națională, dar aceștia vor trebui să poarte mască și să respecte distanțarea fizică.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: PARADA MILITARĂ de 1 DECEMBRIE, la Alba Iulia, ZIUA NAȚIONALĂ 2021: 550 de militari vor defila în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918

„Interdicția de a intra în zonă pentru persoanele nevaccinate se aplică numai zonei oficiale, nu și zonei din apropiere unde stau oamenii.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Acolo se aplică doar regulile de sănătate publică și purtarea măștii care este obligatorie”, a declarat Raed Arafat, duminică, la finalul ședinței de Guvern.

Citește și: PROGRAM FINAL pentru 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: paradă militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone

În zona oficială și la recepțiile oficiale se poate intra doar cu certificatul verde, iar numărul participanților este limitat, a precizat Arafat.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| DEZASTRU pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș: Un autoturism a luat FOC pe carosabil

Publicat

în

Un incendiu a izbucnit în cursul acestei dimineți pe autostrada A1 Sibiu-Sebeș, o mașină fiind cuprinsă de flăcări.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că traficul a fost oprit pentru aproximativ 15 minute pe Autostrada A1 pe sensul Sibiu către Deva, la kilometrul 265, în zona localității Săcel, județul Sibiu, în vederea lichidării incendiului produs la nivelul unui autoturism.

Incidentul nu s-a soldat cu victime.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare