Rămâi conectat

Ştirea zilei

Aproape JUMĂTATE dintre pacienţii din Alba, testaţi pozitivi cu COVID-19, s-au VINDECAT. Număr RECORD de teste lucrate în județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape jumătate dintre pacienţii din județul Alba, testaţi pozitivi cu noul coronavirus, au fost declarați vindecați, iar în ultimele şapte zile au fost confirmate doar trei cazuri noi de infectări cu COVID-19.

În urma centralizării datelor, sâmbătă 25 aprilie 2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea: 160 de persoane pozitive, 78 de persoane vindecate şi 8 decese. Procentul persoanelor vindecate depăşeşte 47%. Un număr de 59 de persoane sunt internate în unităţile medicale dedicate special tratării cazurilor de COVID-19.

Vineri dimineaţă a fost înregistrat şi al 8-lea deces al unui pacient din Alba, o femeie în vârstă de 65 de ani din oraşul Abrud, internată în 16 aprilie la Spitalul Municipal Blaj. Femeia avea şi alte boli asociate. Și soțul acesteia este confirmat pozitiv cu COVID-19.

În cele două laboratoare din Alba Iulia au fost efectuate vineri un număr de 609 de teste (409 la DSP Alba şi 200 la Spitalul Judeţean), numărul total al testelor ajungând astfel la 6.135.

Numărul bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus trataţi, în perioada 2-24 aprilie 2020, la Spitalul Municipal Blaj, spital suport pentru cazurile de COVID-19, este de 45. În prezent sunt internaţi 20 de pacienţi, în următoarele secţii: – boli infecţioase: 10 pacienţi (4 favorabili, 6 staţionari); – interne: 6 pacienţi (2 favorabili, 4 staţionari); – ATI: 4 pacienţi (4 staţionari).

Până la data de 24 aprilie, 17 pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi din Spitalul Blaj, 3 pacienţi cu stare ameliorată au fost transferaţi la secţia boli infecţioase a SJU Alba Iulia şi 5 pacienţi au decedat. La nivelul municipiului Blaj nu există, până acum, persoane confirmate cu COVID-19, aici fiind inclus şi personalul care îşi desfăşoară activitatea la Spitalul Municipal Blaj. La Spitalul din Blaj sunt trataţi doar pacienţii cu forme severe sau grave de infecţii cu COVID-19 sau care au şi alte patologii cronice, celelalte spitale din judeţ asigurând tratarea pacienţilor cu forme uşoare sau asimptomatice de infecţii cu COVID-19.

Până astăzi, 25 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 10.635 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.890 au fost declarate vindecate și externate. La ATI, în acest moment, sunt internați 235 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.009 de persoane. Alte 26.159 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea