Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

APM Alba: 140 de dosare înregistrate pentru ”Casa Verde”. Au mai rămas disponibili 500.000 de lei, după ce suma inițială a fost suplimentată

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba anunță că luni și marți au fost înregistrate și validate 140 de dosare pentru Programul Casa Verde, iar miercuri dimineață au mai rămas disponibili 500.000 de lei, după ce suma inițială a fost suplimentată.

coada-apm-alba04Directorul APM Alba, Nicolae Pienar, a spus că marți, la închiderea programului, a rămas suma de 168.000 de lei, însă aceasta a fost suplimentată. Astfel, miercuri dimineață pentru Programul Casa Verde mai erau disponibili 500.000 de lei.

”Marți când s-a închis programul și soft-ul de la București, au fost 140 de dosare înregistrate și validate de noi, și a rămas disponibilă suma de 168.000 de lei, din suma inițială de 1.021.000 de lei care a fost destinată județului Alba inițial. Azi dimineață a venit o suplimentare. Cu suma rămasă de aseară, plus suplimentarea, miercuri dimineața erau disponibili 500.000 de lei”, a explicat Nicolae Pienar.

Directorul APM Alba a adăugat că se înregistrează în continuare dosare până când se termină fondurile, iar apoi niciun dosar nu va mai fi preluat.

”Oamenii s-au organizat ei, noi nu avem voie să facem liste sau să dăm numere de ordine. Oamenii și-au făcut ei listele și stau la coadă. Cei care vor mai veni să depună trebuie să consulte cetățenii care sunt la rând, lista este la dânșii. Ei se organizează”, a mai spus Nicolae Pienar.

Peste 200 de persoane erau, luni dimineața, în fața APM Alba și au așteptat, în frig, să-și depună dosarele de finanțare pentru programul Casa Verde.

Deși înscrierile au început doar luni dimineața, oamenii au venit în fața sediului încă de duminică de la prânz și s-au înscris pe liste improvizate de așteptare, în speranța că se vor număra printre norocoșii care vor primi ajutorul de la stat în vederea achiziționării unor echipamente ecologice de încălzire a locuințelor.

”Programul practic a început de luni dimineața de la ora 8.00. Oamenii au venit la coadă încă de duminică de la prânz pentru că programul se derulează după regula <primul venit, primul servit>, până la incidența sumei alocate în fiecare județ. Noutatea în program este faptul că cererile se transmit online, iar softul de la București generează numărul dosarelor”, declara, luni, Nicolae Pienar.

Prin Programul „Casa Verde”, populaţia şi persoanele juridice pot beneficia de finanţare prin Administraţia Fondului pentru Mediu pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă. Bugetul alocat pentru întreaga ţară este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populaţiei şi 34 de milioane persoanelor juridice.

Citește și FOTO: Agenția de Protecție a Mediului Alba, luată cu asalt! Peste 200 de oameni stau la coadă, afară, în frig, pentru a-și depune dosarele pentru accesarea programului ”Casa Verde”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea