Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Aplicație online complexă achiziționată de Primăria Cugir pentru elevii care participă la cursuri de acasă. Adrian Teban: ”Evaluăm nevoia de laptopuri și tablete pentru elevii și profesorii care nu au”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O aplicație online complexă a fost achiziționată de Primăria Cugir pentru elevii care participă la cursuri de acasă. Adrian Teban spune că se evaluează ”nevoia de laptopuri și tablete pentru elevii și profesorii care nu au”.

La Cugir, toți elevii vor participa la cursuri online și vor fi evaluați prin domeniul tehnologiei. Primarul, Adrian Teban a anunțat că administrația locală a achiziționat o aplicație de management școlar, astfel încât activitatea să continue, chiar dacă școlile sunt închise pe perioada pandemiei de coronavirus.

“Dorim să asigurăm un climat educațional favorabil continuării procesului instructiv-educativ, astfel că la nivelul localității noastre toate instituțiile de învățământ vor utiliza aceeași platformă. Întreaga activitate școlară se va muta în mediul on-line, pe o aplicație complexă care permite efectuarea cursurilor, evaluarea și notarea elevilor, precum și transmiterea către părinți a întregii situații școlare a elevilor. În momentul de față sunt colectate datele de la viitori utilizatori și sunt demarate acțiuni de pregătire a profesorilor, elevilor și părinților în vederea utilizării aplicației. Totodată, evaluăm nevoia de laptopuri și tablete, astfel încât elevii și profesorii care nu au acasă, să le poată închiria de la școală” a precizat primarul Adrian Teban.

Potrivit edilului, în baza contractului încheiat de primărie cu un operator de telefonie, toți elevii și profesorii din localitate vor primi un SIM de date și trafic Internet de 4GB luna, care le va permite accesul la aplicația Adservio, de pe orice calculator sau device, fix sau mobil. Vor fi distribuite 2110 astfel de SIM-uri și vor fi create peste 4000 de conturi pentru elevi, profesori, directori și părinți.

Sistemul va permite încărcarea lecțiilor de orice format, inclusiv audio-video, iar elevii vor participa activ, prin intervenții directe și întrebări. De asemenea, profesorii vor realiza procesul de evaluare prin intermediul testelor și a proiectelor, vor monitoriza prezența elevilor și vor pune note în catalogul electronic inclus în aplicație.

La rândul lor, părinții vor avea acces de oriunde și oricând la situația școlară a copilului și vor fi informați instant, prin mesagerie, de către profesori, diriginte, secretariat sau chiar de conducerea școlii. Platforma conține și servicii de secretariat, permițând stocarea și ordonarea datelor și generând tot felul de rapoarte necesare activității școlilor.

Până în dată de 31 august a.c. întregul serviciu este gratuit.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea