Rămâi conectat

Politică Administrație

Aplicaţie „I-Locate” pentru smartphone-uri, de 48.000 de euro, la Spitalul Judeţean din Alba Iulia. Pacienţii vor fi ghidaţi la uşa încăperii în vederea efectuării unui control medical

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

rp_Spitalul-Judetean-de-Urgenta-Alba-Iulia05-300x200.jpgPacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, ce deţin smartphone-uri, vor beneficia  în viitorul apropiat de o aplicaţie ce le va pemite să descarce în mod gratuit date cartografice privind spaţiile publice interioare ale spitalului. Este vorba despre un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi Consiliul Judeţean Alba,  ce se află în fază de implementare, şi care presupune crearea unei infrastructuri web (portal) unde vor fi publicate şi de unde vor putea fi descărcate astfel de date. Valoarea proiectului este de 48.150 de euro, din care finanţare europeană 24.075 euro şi cofinanţare de la CJ de 24.075 euro,  şi are o durată de implementare de 36 de luni.

Portalul va funcţiona ca o versiune de interior a OpenStreetMap, permiţând accesul la informaţii cartografice ca şi date publice prin intermediul unor servicii web standard de date informaţii geografice. De asemenea, proiectul prevede crearea unei tehnologii open-source pentru smartphonelocalizarea, stabilirea traseului şi managementul activelor în spaţiile interioare şi exterioare. În acest context „bunurile” se referă la obiecte şi persoane.

Mai exact, proiectul le va oferi posibilitatea pacienţilor de a utiliza aplicaţia I-Locate pentru a fi ghidaţi la uşa încăperii din interiorul spitalului  (la diverse  secţii, cabinete) în vederea efecturăii unui control medical. Totodată, acesta va permite localizarea şi gestionarea activelor în interiorul şi exteriorul spitalului.

„Acest proiect se adresează, deocamdată, unui procentaj de aproximativ 20% din numărul pacienților, dar, în timp, tot mai mulți oameni vor utiliza aplicațiile smartphone. Ne orientăm înspre viitor!”, a declarat managerul spitalului, Nicoleta Coșarcă.

Bugetul proiectului de 48.150 de euro se va împărţi astfel: 25.500 euro costuri personal, 8.000. de euro costuri achiziţie Softwarw&Hardware, 7.000. de euro costuri deplasări, 7.650 euro, costuri indirecte (30% din costuri personal).

Pentru că este vorba despre un proiect pilot, acesta va permite şi colaborarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia cu spitale din Malta, Grecia, Italia şi Olanda.

Proiectul este considerat şi o bază de plecare în accesarea unor programe noi de finanţare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea