Rămâi conectat

Actualitate

Aplicaţia „Apel 112”. Apelantul va fi localizat prin GPS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aplicaţia de urgenţă „Apel 112” pentru telefoane mobile a fost lansată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Aceasta permite transmiterea coordonatelor GPS la momentul iniţierii apelului către Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

„Pe baza informaţiilor de localizare, intervenţia agenţiilor specializate (Serviciul de Ambulanţă, Poliţie, ISU-SMURD, Jandarmi, Salvamont) din cadrul SNUAU este mai rapidă şi mai eficientă, crescând astfel şansele de salvare a apelantului. Aplicaţia permite transmiterea localizării apelanţilor 112 atunci când apelul de urgenţă este generat dintr-o reţea naţională de telefonie mobilă. Utilizarea aplicaţiei presupune activarea şi existenţa serviciilor de date (acces Internet) şi a serviciului de localizare (GPS) ale telefonului mobil. În lipsa serviciului de date, poziţia apelantului va putea fi totuşi comunicată operatorului 112 în timpul conversaţiei telefonice pentru că aplicaţia permite afişarea coordonatelor GPS”, precizează sursa citată.

Aplicaţia „Apel 112” este gratuită şi poate fi descărcată şi instalată pe telefonul mobil din magazinele de aplicaţii Google Play şi App Store. Aplicaţia este compatibilă cu telefoanele mobile cu sisteme de operare Android şi iOS. Versiunile minime suportate de sistemele de operare ale telefoanelor mobile sunt iOS 5 şi Android 4.4.

Pentru a putea folosi aplicaţia într-un caz de urgenţă, utilizatorul trebuie să introducă în aplicaţie numărul sau numerele de telefon, în cazul în care în telefonul mobil sunt două cartele SIM cu servicii de date active. Folosirea aplicaţiei nu necesită înregistrarea în sistemul informatic al 112 a apelantului sau a numărului/numerelor de telefon pe care acesta îl/le deţine.

„La prima accesare a aplicaţiei, utilizatorul trebuie să accepte Termenii şi Condiţiile, apoi, dacă informaţia de localizare este disponibilă, pe ecranul telefonului sunt afişate latitudinea şi longitudinea corespunzătoare poziţiei. Acurateţea informaţiilor de localizare depinde de calitatea semnalului GPS, iar precizia poate varia de la câteva zeci de metri până la câteva sute de metri. La utilizarea butonului ‘Apelare 112’ sau ‘Transmitere poziţie’, aplicaţia extrage şi transmite informaţiile de localizare asociate telefonului mobil, în format AML (Advanced Mobile Location), către sistemul informatic al 112. Aceste informaţii vor fi prelucrate şi puse la dispoziţia operatorilor 112 şi a agenţiilor specializate numai în asociere directă cu un apel de urgenţă 112 generat de la numărul de telefon de pe care a fost transmisă informaţia de localizare”, a mai arătat STS.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea