APIA: 30 aprilie 2014 – termen limită pentru depunerea cererilor necesare obținerii subvenției la motorină pe trimestrul I

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură anunță că, pentru trimestrul I al anului 2014, cererile pentru ajutorul de stat pentru motorină se depun până la 30 aprilie 2014, inclusiv.

De asemenea, APIA informează că, în Monitorul Oficial nr. 236/ 02.04.2014, a fost publicat Ordinul nr. 431/ 2014 pentru aprobarea cantităților de motorină aferente trimestrului IV-2013, ce beneficiază de ajutor de stat acordat sub formă de rambursare.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre acciza standard și acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/ 1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanțare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoțite de o situație centralizatoare privind cantitățile de motorină achiziționate în trimestrul respectiv, precum și de documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 1229/ 2013, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, beneficiarii au obligația comunicării către APIA, în scris, a opțiunii referitoare la modalitatea de achiziționare a cantității de motorină, respectiv integral sau în tranșe. Cantitățile de motorină ce fac obiectul acestui ajutor de stat se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii, cu avizul Ministerului Finanțelor Publice, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate”, precizează reprezentanții APIA.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...