Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

APIA: 1 februarie – termen limită pentru depunerea cererilor de plată pentru subvenționarea motorinei utilizate în agricultură, pe trimestrul IV din 2015

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, cererile de plată privind acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, aferentă trimestrul IV al anului 2015, se pot depune până la 1 februarie, inclusiv.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre acciza standard și acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărei valoare unitară este de 1,7975 lei/litru.

Beneficiarii ajutorului de stat achiziționează cantitățile necesare de motorină și solicită documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele acestora, în vederea efectuării lucrărilor mecanizate în agricultură în trimestrul IV al anului 2015, în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare.

„Beneficiarii nu trebuie să fie în dificultate financiară, definite în sensul Liniilor directoare privind ajutorul de stat pentru salvarea și restructurarea întreprinderilor aflate în dificultate, publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 244 din 1 octombrie 2004, respectiv întreprinderi ce constituie subiectul procedurilor de faliment, reorganizare judiciară sau lichidare și să nu fi fost emisă o decizie de recuperare a unui ajutor de stat, dacă această decizie de recuperare nu a fost deja executată, conform prevederilor legale în vigoare”, se arată în comunicatul APIA.

Cererile de plată se depun însoțite de documentele prevăzute de Hotărârea Guvernului nr.1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură și OMADR 1727/2015 pentru aprobarea procedurilor specifice de implementare și control pe sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare.

În luna decembrie a anului 2015, a fost finalizată verificarea cererilor trimestriale de solicitare a ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, aferente trimestrului III, iar, după finalizarea verificărilor, cantitatea totală determinată a fost de 138,24 milioane de litri, echivalent a 248,51 milioane de lei.

Potrivit APIA, din suma totală alocată în anul 2015, în cuantum de 377,47 milioane de lei, pentru trimestrul I și II al anului 2015 a fost decontată suma de 248,32 milioane lei, diferența de 129,14 milioane lei fiind alocată trimestrului III. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea