Rămâi conectat

Ştirea zilei

APEL UMANITAR: Un tânăr de 20 de ani din comuna Cricău – Alba, operat de trei ori pe creier, are nevoie urgent de ajutor

Alexandra Mates

Publicat

în

Un tânăr de 20 de ani din comuna Cricău, județul Alba, se chinuie să țină piept unei boli cumplite care i-a distrus copilăria. Cristian Marian Nergheș a fost diagnosticat cu tumoare pe creier, a reușit să supraviețuiască primelor trei intervenții chirurgicale, însă boala a recidivat și are nevoie urgent de ajutorul nostru pentru cea de-a patra operație care i-ar putea salva viața. Costurile intervenției chirurgicale s-ar ridica la suma de 5.000 de euro, iar părinții, oameni simpli, nu dispun de suma necesară și caută ajutor cu disperare.

Drama acestei familii a început în urmă cu aproximativ 17 ani, când au aflat că Marian Cristian, atunci în vârstă de aproape 3 ani, are o tumoare cerebrală. Au urmat ani de chin și tratamente grele în țară și în străinătate, ani, în care, copilăria pentru fiul lor a însemnat numai doctori și saloane de spital. Durerile de cap înfiorătoare l-au transformat pe Cristian atunci dintr-un copil plin de viață, într-un omuleț fără putere.

În ciuda bolii cumplite, Cristian s-a luptat să supraviețuiască, suportând trei intervenții chirurgicale pe creier, prima la vârsta de 4 ani, a doua la 13 ani și cea de-a treia la 16 ani.  În 2014, doctorul Ștefan Florian, directorul Clinicii de Neurochirurgie Cluj, cel care l-a operat pentru a treia oară pe Cristian, i-a pus următorul diagnostic: ”gliom mixt fronto-temporal drept operat recidivat, hemipareză spastică stângă și epilepsie sechelară”.

Deși părinții au făcut efoturi mari și l-au dus chiar și la o clinică din Italia, unde Cristian a urmat mai multe ședințe de radioterapie și chimioterapie, din păcate boala a recidivat, iar tânărul are acum nevoie de o nouă operație. De două luni Cristian este la pat, are dureri îngrozitoare de cap și nu mai poate merge singur, așa cum o făcea înainte.

Potrivit familiei, dr. Ștefan Florian din Cluj nu se încumetă să-l opereze pentru a patra oară, astfel că aceștia au fost nevoiți să-l programeze pentru intervenția chirurgicală la clinica privată Polisano din Sibiu, acolo unde medicii i-au mai dat o șansă la viață.

Operația costă 5000 de euro și ar urma să fie făcută în data de 3 mai. Până atunci, familia își pune speranța în oameni cu suflet mare pentru a strânge suma necesară.

Cei care vor să le întindă o mână de ajutor au la dispoziție mai jos un cont bancar în lei, unde se pot face donații pe numele tatălui – Cristian Aurel Nergheș sau o pot contacta pe mama băiatului (Violeta Nergheș) la numerele de telefon: 0258/845033, 0747421495.

Cont Ron: RO11BRMA0999100067917650 (Banca Românească)

UPDATE, 17 mai 2016: Cristian, tânărul din Cricău, a fost operat cu succes pe creier, a patra oară, la Sibiu. Mama băiatului: ”Merge din nou. E o minune!”. Citiți mai multe AICI.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea