Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Ape tulburi în PNL Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

  Aflăm pe surse (mai multe şi bine informate) că ceea ce părea un tandem foarte bine închegat, Călin Potor – Teodor Atanasiu, menit să pună probleme serioase atât actualului primar al municipiului Alba lulia, Mircea Hava, cât şi actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel s-a destrămat. Un atent şi fin observator a putut sesiza că în ultima lună deputatul Călin Potor nu a mai avut apariţii în presa locală. S-a întrebat de ce. Acelaşi observator a sesizat o schimbare în apariţiile în mass-media ale vicepreşedintelui PNL Alba Florin Roman. Dacă până acum vreo două săptămâni atacurile sale se îndreptau cu obstinaţie doar spre Mircea Hava şi PDL, acum ţintele s-au înmulţit cu una – Ion Dumitrel. Oare de ce? Se întâmplă ceva în PNL Alba, şi-a spus observatorul nostru. Şi bănuiala este confirmată, cum spuneam, de surse bine informate. Se pare că, cu mai bine de o lună în urmă, între Călin Potor şi Teodor Atanasiu a avut loc un diferend serios care pune sub semnul întrebării candidatura anunţată a lui Călin Potor la Primăria municipiului Alba lulia.
Tot pe surse am aflat şi că Teodor Atanasiu, candidat anunţat al USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Alba s-a răzgândit (fără legătură cu diferendul cu Călin Potor) şi va merge doar pe o candidatură la Camera Deputaţilor. În paranteză fie spus, el putea candida pentru Camera Deputaţilor oricum de vreme ce Curtea Constituţională a destrămat visul PDL de comasare a alegerilor. În locul său la preşedinţia Consiliului Judeţean se pare că va candida Florin Roman, ceea ce explică recentele atacuri la adresa lui Ion Dumitrel.
În acest nou context, ne întrebăm dacă înţelegerea stabilită între PSD şi PNL anul trecut privind împărţirea „sferelor de influenţă” în privinţa candidaturilor la primăriile municipiilor de judeţ şi la preşedinţia consiliilor judeţene rămâne în picioare în ceea ce priveşte judeţul Alba. Atunci, cu binecuvântarea liderilor de la Bucureşti, se stabilise că liberalii vor avea candidaţi şi pentru Primăria Alba Iulia şi pentru fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba. Dar înţelegerea fusese făcută pentru că liberalii din Alba aveau persoanele considerate cele mai potrivite pentru aceste candidaturi: Călin Potor – fost viceprimar al municipiului Alba lulia şi Teodor Atanasiu, cel care a mai deţinut pentru câteva luni în 2004 (înainte de a fi numit ministru al Apărării) funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba. Dispărând acum aceşti candidaţi, mai este înţelegerea valabilă? Noii candidaţi vor fi musai tot din rândul liberalilor? De ce să nu fie unul din rândul partenerilor lor din USL? Se pare că încă acest aspect al problemei nu a fost tranşat şi în curând preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu şi preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu probabil că vor fi chemaţi la Bucureşti pentru lămurirea problemei. Trebuie să se întâmple cât mai repede pentru că până la începerea campaniei electorale au mai rămas doar trei luni.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste 2024, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitare de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Mesaje de Paște prin SMS,  gânduri pe care le poţi trimite prietenilor cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Învierea Domnului aduce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea