Aparținătorii persoanelor aflate în centrele de asistență socială își pot lua rudele acasă, în perioada stării de urgență

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În decretul prezidențial semnat astăzi, 14 aprilie, de Klaus Iohannis, ce prevede prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile, sunt prevăzute mai multe decizii.

Printre acestea se numără și cel legat de protejarea suplimentară a unor categorii vulnerabile, Președintele menționând că este interzisă supendarea sau încetare activității centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, a centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, publice și private.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„Este însă permis ca aparținătorii sau reprezentanții legali ai beneficiarilor acestor servicii să îi poată transfera la propriul lor domiciliu sau reședință, dacă își asumă, pe propria răspundere, că au condiții corespunzătoare ocrotirii temporare a acestora”, a adăugat Klaus Iohannis.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Președintele a mai menționat ce alte decizii mai prevede noul decret prezidențial. Printre acestea se numără:

„În domeniul justiției, activitatea de judecată continuă numai în cauzele de urgență deosebită.

În domeniul transporturilor și infrastructurii, Guvernul stabilește condițiile specifice de asigurare a serviciilor de transport, de călători și de marfă, astfel încât să fie asigurată cu prioritate protecția populației și a bunurilor.

De asemenea, am prevăzut în decretul semnat că furnizorii de servicii de comunicații electronice au obligația de a asigura integritatea rețelelor de comunicații electronice și de a evita posibilele situații de întrerupere a traficului în rețelele publice de comunicații electronice”, a precizat liderul țării.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei