Rămâi conectat

Curier Județean

Aparatură medicală nouă la Spitalul orășenesc Abrud. Peste 500 de pacienți vor beneficia de modernizarea blocului operator

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 500 de pacienţi vor beneficia, anual, de modernizarea blocului operator din cadrul Spitalului Orăşenesc Abrud. Fundaţia Sensiblu, prin intermediul partenerului său, Asociația Rotary Club “Floare de colț” Abrud Câmpeni a oferit Spitalului din Abrud o sponsorizare în valoare de 13.500 euro, reprezentând jumătate din suma necesară pentru achiziționarea de aparatură medicală.

Sistemul de anestezie complet Drager (aparat anestezie, vaporizator, monitor funcții vitale pentru monitorizare EKG, pulsoximetrie SpO2, tensiune arterial neinvazivă, temperatură, modul analize gaze pentru monitorizarea concentrației de CO2, N2O și a agentului anestezic utilizat) și aparatul de aspirație chirurgical sunt echipamentele care vor asigura efectuarea intervențiilor chirurgicale clasice și laparoscopice în maximă siguranță.

“La 93 de ani de la înființarea spitalului, comunitatea din Abrud a răspuns prezent la invitația membrilor Clubului Rotary Abrud-Câmpeni ”Floare de colț” de a participa la un eveniment caritabil dedicat strângerii de fonduri pentru echiparea blocului operator din cadrul Spitalul orăşenesc Abrud. Am reuşit să strângem o parte din suma necesară, însă partenerii noştri de la Fundaţia Sensiblu au fost şi de această dată alături de comunitatea din Apuseni”, a declarat Ionică Mocan, președintele Asociației Rotary Club “Floare de colț” Abrud Câmpeni. Fundația Sensiblu nu este la prima susținere a unui proiect în zona Munților Apuseni – Abrud.

Rezultatul unui proiect inițiat în 2012 de A&D Pharma, Fundația Sensiblu și Asociația Rotary Club “Floare de colț” Abrud Câmpeni, cu sprijinul Mercedes Benz, Cabinetul medical mobil prin programul Sănătate prin prietenie acordă asistență medicală gratuită persoanelor din comunitățile izolate din zona Apuseni, Maramureş și Satu Mare.

În cinci ani de la lansarea programului au fost efectuate peste 4500 de consultaţii, în peste 350 de sate şi cătune străbătute.

“Cabinetul medical mobil prin programul “Sănătate prin prietenie” le-a redat oamenilor de la sat speranța și sentimentul că sunt importanți, și nu uitați și ignorați. Programul s-a născut din grija pentru sănătate a tuturor partenerilor, din dragoste pentru oameni și dintr-o profundă prietenie care s-a clădit în timp. Un program simplu, cu resurse umane și financiare riguros utilizate, care a răspuns unei nevoi reale: lipsa serviciilor medicale minimale în zone greu accesibile”, a declarat Cristina Horia, Director Executiv Fundaţia Sensiblu.

În 2017, prin intermediul Cabinetului medical mobil aproape 500 de pacienţi din Vişeu de Sus au beneficiat de consultaţii gratuite şi recomandări pentru investigaţii suplimentare.

“Vă mulţumim pentru ajutorul extraordinar oferit pacienţilor din zona Vişeului prin iniţiativa de a transfera cabinetul dumneavoastră mobil pe aceste meleaguri”, a transmis domnul Vlad Cristian, Managerul Spitalului din Vișeu de Sus. Cabinetul medical mobil s-a aflat pentru aproximativ 12 zile (6 weekend-uri) și în comunităţile greu accesibile din judeţul Satu Mare. Peste 170 de persoane, dintre care 41 de copii au beneficiat de investigaţii gratuite efectuate în Cabinetul medical mobil de către 10 medici si asistenţi voluntari (dr. Mihai Markovits, dr. Anamaria Ardelean, dr. Alina Rusu, dr. Tiberiu Botezan, dr. Nicoleta Bancea, dr. Mariana Ciorba, dr. Cristian Rusu, dr. Bogdan Feciche, dr. Laura Solosi şi asistent Claudia Chioran). Au fost descoperite două cazuri de urgenţă în comuna Tarna Mare care au primit recomandare de internare, iar cinci copii au fost diagnosticaţi cu modificări ecografice în zona renală şi necesită investigaţii suplimentare. În următoarele şase luni, până la 01 februarie 2018, Cabinetul medical mobil se va afla în zona Maramureş, unde în jur de 1000 de persoane, în funcţie de disponibilitatea medicilor voluntari, vor beneficia de consultaţii medicale gratuite.

Cabinetul medical mobil este un autovehicul dotat cu necesarul obligatoriu pentru asigurarea unui consult medical general și dispune de un ecograf, EKG, spirometru, audiometru, dermatoscop, glucometru, oftalmoscop, otoscop etc. De-a lungul celor cinci ani de existență, Cabinetul medical mobil a ajuns în peste 350 de sate și cătune din Apuseni, facilitând efectuarea a peste 4.000 de consultații.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Pietoni care traversau neregulamentar, amendați de polițiștii din Alba: Acțiune în județ pentru creșterea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pietoni care traversau neregulamentar, amendați de polițiștii din Alba: Acțiune în județ pentru creșterea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor Nouă pietoni care traversau strada regulamentar au fost sancționați de polițiștii din Alba, în cadrul unei acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor. Citește și: Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea