Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Aparate electrocasnice la vedere sau încorporabile? (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În orice renovare a bucătăriei există o alegere cheie: lăsăm aparatele electrocasnice la vedere sau le mascăm și le integrăm în mobilier? Iată care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni.

1.Electrocasnice de sine stătătoare

Cunoscute și sub denumirea de electrocasnice independente. Acestea sunt cele care sunt vizibile și sunt amplasate într-un loc potrivit pentru o utilizare perfectă. De obicei, acestea sunt plasate sub blatul de lucru (cum ar fi mașina de spălat rufe, mașina de spălat vase sau uscătorul de rufe), în coloane (cum ar fi frigiderul, combina frigorifică, cuptorul sau cuptorul cu microunde) sau independent (cum ar fi espressorul sau prăjitorul de pâine). Se acordă din ce în ce mai multă atenție designului diferitelor aparate electrocasnice, astfel încât acestea să fie atât decorative, cât și funcționale. Dacă le alegeți în aceeași culoare cu mobilierul, vor trece neobservate.

2.Electrocasnice care decorează

Dacă alegeți modele de aparate electrocasnice de designer, acestea vor face parte din decorul bucătăriei dumneavoastră. Este cazul aparatelor cu o estetică retro sau al bucătăriilor din fier forjat, care adaugă multă personalitate ansamblului.

3.Electrocasnice din oțel inoxidabil

Un alt caz în care aparatele independente capătă un caracter decorativ este cel al colecțiilor cu fronturi din oțel inoxidabil. În plus față de luminozitate și strălucire, acestea dau bucătăriei o notă mai profesională.

4.Electrocasnice încorporabile

Tendința în designul bucătăriilor se îndreaptă din ce în ce mai mult spre spații cu linii drepte și curate, creând o ambianță armonioasă. Aici aparatele electrocasnice încorporabile joacă un rol important, ascunse în spatele fronturilor de mobilier. Cea mai bună opțiune dacă bucătăria este deschisă și împarte o scenă cu camera de zi.

5.Efect de camuflaj

Aparatele complet încorporabile sunt cele care sunt făcute pentru a fi ascunse în spatele ușii mobilei de bucătărie și a trece neobservate. Astfel, mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase, uscătoarele de rufe, combina frigorifică sau un frigider încorporabil sunt aparatele ascunse în spatele ușilor bucătăriilor, fiind camuflate și trecând neobservate.

6.Unde este mașina de spălat vase?

Mașina de spălat vase încorporabilă, care ar trebui instalată lângă chiuvetă pentru o mai mare comoditate, va arăta ca un dulap sub blatul de lucru. Deoarece panoul de control va fi ascuns, veți ști că mașina de spălat vase a terminat de spălat atunci când va emite un semnal sonor, la fel ca o mașină de spălat încorporată sau un uscător de rufe cu tambur.

7.Cum sunt încorporate electrocasnicele?

Frigiderul sau combina frigorifică, de exemplu, vor fi ascunse în spatele unei uși care arată ca o cămară sau un dulap. În realitate, dacă optați pentru o gamă de electrocasnice încorporabile (toți producătorii le au), fronturile acestora sunt pregătite pentru a fi instalate atașate la partea din față a mobilierului.

Atunci când cumperi un aparat electrocasnic, trebuie să iei în considerare multe lucruri, atât practice, cât și estetice: mărimea, culoarea, funcțiile… Dar unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont este: vreau ca acesta să fie vizibil sau nu? În acest sens, există trei opțiuni atunci când vine vorba de alegerea aparatelor:

– electrocasnice încorporabile

– electrocasnice independente

– electrocasnice semi-încorporabile

Electrocasnice încorporabile

Principalul avantaj al utilizării unui aparat electrocasnic încorporabil este estetica, deoarece cu aceste modele veți avea un set de bucătărie uniform.

Aceste aparate sunt perfecte pentru bucătăriile care se deschid spre living sau sufragerie, deoarece electrocasnicul este ascuns sub ceea ce ar trebui să fie o altă ușă din mobilierul de bucătărie.

Dezavantajele unui aparat electrocasnic încorporabil

Există mai puține modele de aparate încorporabile decât de aparate independente.

Cu aparatele încorporabile, pierdeți din volumul de încărcare.

Un alt dezavantaj este că acestea necesită instalatori sau lucrări de instalare.

Electrocasnice independente

Acestea sunt mai economice datorită instalării lor ușoare, deoarece trebuie doar să fie conectate și montate în locul corespunzător.

Acestea sunt mai la îndemână, deoarece nu necesită un pas intermediar, cum ar fi deschiderea ușii dulapului în spatele căruia sunt ascunse.

Dezavantajele aparatelor electrocasnice independente

Deoarece nu se potrivesc perfect în spațiul disponibil, între aparat și mobilier există goluri prin care poate intra murdăria și care sunt greu de curățat.

Un alt dezavantaj este că electrocasnicele sunt vizibile pentru toată lumea, iar estetica și simetria oferite de aparatele încorporate se pierd.

Frigider încorporabil – oferte

Electrocasnice semi-încorporabile

Acestea sunt intermediare între cele două anterioare, cele independente și cele încorporabile. Acestea sunt cele pe care le puteți amplasa liber sau atașa un panou la ușă, astfel încât să fie parțial ascunse. În cazul mașinilor de spălat vase și al mașinilor de spălat rufe, acestea vor acoperi doar ușa, lăsând la vedere comenzile, ecranele și luminile de funcționare. Această soluție este din ce în ce mai puțin utilizată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

WhatsApp anunță schimbări importante: Noile funcții disponibile din luna iunie

Bogdan Ilea

Publicat

în

WhatsApp anunță schimbări importante: Noile funcții disponibile din luna iunie Una dintre cele mai importante rețele de socializare, WhatsApp, urmează să facă niște schimbări importante în aplicație, începând din luna iunie. Noi canale în actualizări De la introducerea canalelor, WhatsApp a continuat să dezvolte noi funcții cu scopul de a se apropia și mai mult […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea