Rămâi conectat

Ştirea zilei

Apă potabilă cu PROGRAM în zeci de localități din Alba, după AVARIA majoră din zona Teiuș-Galda. Ce spune Apa CTTA

Publicat

în

Apă potabilă cu PROGRAM în zeci de localități din Alba, după AVARIA majoră de la Galda. Ce spune Apă CTTA

Urmare a avariilor succesive la conducta de transport apă potabilă din zilele de 08 și 09.07.2021, avarii provocate de terți în zona Teiuș-Galda, SC APA CTTA SA ALBA, a fost nevoită să întrerupă alimentarea cu apă potabilă în mai multe localități pentru remedierea acestora.

SC APA CTTA SA ALBA a intervenit prompt prin alocarea resurselor materiale și umane necesare și a reușit să remedieze cele două avarii în cursul zilei de 10.07.2021.

Complexitatea lucrărilor de remediere și punctele critice din sistemul zonal de transport și distribuție a apei potabile în care au avut loc cele două avarii/ intervenții, precum și lungimea și diametrele tronsoanelor de conducte afectate, necesită un timp mare de încărcare și echilibrare a sistemului hidraulic, respectiv de aducere în parametrii tehnici și de calitate a apei potabile.

La dată prezentului comunicat acționăm în continuare pentru aducerea sistemului la parametrii optimi de funcționare.

În acest sens estimăm următorul program de furnizare a apei potabile:

-în localitățile Straja, Berghin, Ghirbom, Henig, Cricău, Craiva, Tibru se va furniza apă potabilă între orele 07.00 – 12.00

-în localitățile Ciugud, Limba, Șeușa, Hăpria, Teleac, Drâmbar, Totoi, Dumitra, Mesentea și Benic se va furniza apă potabilă cu presiune redusă.

– în localitățile Ohaba, Secășel, Colibi estimăm reluarea furnizării apei potabile vineri 16.07.2021

– în localitatea Mirăslău (cartier Berc) se va furniza apă potabilă între 07.00 – 10.00.

– în localitățile Cergău, Roșia de Secaș, Valea Lungă se va furniza apă potabilă între 05.00 – 22.00.

– în localitățile Sâncel, Șona, Jidvei, Cetatea de Baltă, Fărău, Sânbenedict și Medves se va furniza apă potabilă între orele, 06.00 – 10.00, respectiv între orele 19.00 -22.00

Publicitate

– în localitățile Ocna Mureș, Uioara de Sus, Uioara de Jos, Cistei, Micoslaca, Captalan, Noșlac se va furniza apă potabilă între orele 06.00 – 22.00.

– în localitățile Unirea și Războieni se va furniza apă potabilă între orele 06.00 -10.00 și între orele 14.00 – 22.00.

Chiar dacă incidentele nu au fost provocate din culpă SC APA CTTA SA ALBA și au fost anunțate prin toate mijloacele de comunicare, ne cerem scuze tuturor celor afectați și ne asigurăm consumatorii de toată considerația și responsabilitatea impuse de obligațiile ce ne revin în calitate de furnizor de servicii publice.

Vom reveni cu informații suplimentare pe măsură ce vor interveni schimbări în programul de furnizare a apei potabile menționat mai sus, precum și despre evoluția situației.

Publicitate

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| INUNDAȚII la Alba Iulia: Intersecția de lângă Gară, transformată, din nou, într-o „mică Veneție”

Publicat

în

LIVE VIDEO| INUNDAȚII la Alba Iulia: Intersecția de lângă Gară, transformată, din nou, într-o „mică Veneție”

Străzile din intersecția gării din Alba Iulia au fost inundate, în cursul zilei de miercuri, de ploaia torențială puternică abătută peste oraș.

Electrica Furnizare Discount

Astfel de situații au mai fost întâlnite și anii trecuți, când străzi principale sau secundare au fost inundate după ploi puternice, iar oamenii și-au arătat nemulțumirile publicând fotografii și filmări pe rețelele de socializare.

Reamintim că județul Alba se află sub Cod Galben de furtuni, fiind anunțate averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| CNAIR: Raport al progresului pe autostrada A10 Sebeș – Turda, lotul 2. Se așterne stratul de uzură

Publicat

în

VIDEO| CNAIR: Raport al progresului pe autostrada A10 Sebeș – Turda, lotul 2. Se așterne stratul de uzură

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat un raport al progresului pe autostrada A10 Sebeș – Turda, unde, la momentul actual se așterne stratul de uzură.

Electrica Furnizare Discount

În prezent, pe cei 24,5 kilometri ai acestui segment de autostradă este turnat stratul de binder (al doilea strat e asfalt), cu trei excepții: în zona alunecării de teren de al Oiejdea, kilometrul 26, în zona Teiuș și la Sâncrai, la kilometrul 42.

Zona alunecării de teren de la Oiejdea este punctul cheie al autostrăzii A10 Sebeș – Turda de finalizare a acesteia, depinzând deschiderea circulației rutiere fără nicio restricție. Vestea bună e faptul că totuși chiar dacă lucrările în această zonă nu ar fi finalizate în acest an, se va realiza o platformă înspre DN și se va deschide oricum traficul rutier, chiar dacă cu restricții și limitări de viteză.

La pasajul peste calea ferată de lângă nodul rutier Teiuș se lucrează la realizarea umpluturilor între zidurile de sprijin, structura fiind deja suprabetonată.

La Sâncrai, în zona relocării drumului judetean 142L, au fost făcute noi descoperiri arheologice, în zonă urmând să fie realizat un zid de sprijin la rampele supratraversării pe care drumul județean o are la autostradă.

Dacă lucrurile decurg normal, iar grecii vor reuși să toarne 2.000 de tone de aslfalt pe zi, până la sfârșitul lunii septembrie, aproape tot acest segment de autostrada va fi asfaltat.

Termenul pentru darea în circulație a acestui lot este până în decembrie 2021, iar termenul final pentru realizarea celorlalte lucrări, al CIM-ului sau orice alte intervenții care nu țin de corpul autostrăzii este la sfârșitul lunii aprilie 2022.

Există speranțe mari ca până la finalul acestui an să se circule pe autostradă de la Sebeș până la Florești, aproape de Cluj Napoca.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Restricții de circulație pe întreaga rețea rutieră pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Precizări de la CNAIR

Publicat

în

Restricții de circulație pe întreaga rețea rutieră pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Precizări de la CNAIR

În perioada 29 – 31 iulie, în intervalul orar 12.00 – 20.00, vor fi instituite restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe întreaga rețea rutieră, cu excepția județelor Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Electrica Furnizare Discount

„Joi, vineri și sâmbătă (29-31 iulie), în intervalul orar 12.00-20.00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe întreaga rețea rutieră, exceptând județele: Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului ”poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de codul portocaliu, cu excepţia:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
 • vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poştale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanţi;
 • transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată;
 • transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.”

Pe parcursul următoarelor zile vom reveni cu alte noi comunicate, în funcţie de avertizările meteorologice emise de A.N.M.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Naționale”, arată comunicatul din partea CNADNR.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea