Rămâi conectat

Ştirea zilei

Apă potabilă cu PROGRAM în zeci de localități din Alba, după AVARIA majoră din zona Teiuș-Galda. Ce spune Apa CTTA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apă potabilă cu PROGRAM în zeci de localități din Alba, după AVARIA majoră de la Galda. Ce spune Apă CTTA

Urmare a avariilor succesive la conducta de transport apă potabilă din zilele de 08 și 09.07.2021, avarii provocate de terți în zona Teiuș-Galda, SC APA CTTA SA ALBA, a fost nevoită să întrerupă alimentarea cu apă potabilă în mai multe localități pentru remedierea acestora.

SC APA CTTA SA ALBA a intervenit prompt prin alocarea resurselor materiale și umane necesare și a reușit să remedieze cele două avarii în cursul zilei de 10.07.2021.

Complexitatea lucrărilor de remediere și punctele critice din sistemul zonal de transport și distribuție a apei potabile în care au avut loc cele două avarii/ intervenții, precum și lungimea și diametrele tronsoanelor de conducte afectate, necesită un timp mare de încărcare și echilibrare a sistemului hidraulic, respectiv de aducere în parametrii tehnici și de calitate a apei potabile.

La dată prezentului comunicat acționăm în continuare pentru aducerea sistemului la parametrii optimi de funcționare.

În acest sens estimăm următorul program de furnizare a apei potabile:

-în localitățile Straja, Berghin, Ghirbom, Henig, Cricău, Craiva, Tibru se va furniza apă potabilă între orele 07.00 – 12.00

-în localitățile Ciugud, Limba, Șeușa, Hăpria, Teleac, Drâmbar, Totoi, Dumitra, Mesentea și Benic se va furniza apă potabilă cu presiune redusă.

– în localitățile Ohaba, Secășel, Colibi estimăm reluarea furnizării apei potabile vineri 16.07.2021

– în localitatea Mirăslău (cartier Berc) se va furniza apă potabilă între 07.00 – 10.00.

– în localitățile Cergău, Roșia de Secaș, Valea Lungă se va furniza apă potabilă între 05.00 – 22.00.

– în localitățile Sâncel, Șona, Jidvei, Cetatea de Baltă, Fărău, Sânbenedict și Medves se va furniza apă potabilă între orele, 06.00 – 10.00, respectiv între orele 19.00 -22.00

– în localitățile Ocna Mureș, Uioara de Sus, Uioara de Jos, Cistei, Micoslaca, Captalan, Noșlac se va furniza apă potabilă între orele 06.00 – 22.00.

– în localitățile Unirea și Războieni se va furniza apă potabilă între orele 06.00 -10.00 și între orele 14.00 – 22.00.

Chiar dacă incidentele nu au fost provocate din culpă SC APA CTTA SA ALBA și au fost anunțate prin toate mijloacele de comunicare, ne cerem scuze tuturor celor afectați și ne asigurăm consumatorii de toată considerația și responsabilitatea impuse de obligațiile ce ne revin în calitate de furnizor de servicii publice.

Vom reveni cu informații suplimentare pe măsură ce vor interveni schimbări în programul de furnizare a apei potabile menționat mai sus, precum și despre evoluția situației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea