Ziarul Unirea

Apă mai scumpă pentru cugireni

Asociaţia „APA” Alba a înaintat Primăriei Cugir un set de documente prin care solicită Consiliului local dezbatere publică privind criteriile de performanţă ale APA CTTA Alba urmând ca administraţia locală să ia o hotărâre în legătură cu acest demers. Din adresa transmisă executivului mai rezultă că, în conformitate cu prevederile statutului asociaţiei, s-a modificat preţul la apă şi canal după cum urmează:
– Apă potabilă: *tarif vechi: 2,57 lei/mc *tarif nou: 3,04 lei/mc.
– Canal: *tarif vechi: 1,01 lei/mc *tarif nou: 1,24 lei/mc.
Ceea ce surprinde este faptul că peste 80 la sută din preţ se regăseşte în fondul de salarii, iar diferenţa în investiţii şi alte cheltuieli. Rămâne de văzut dacă în urma dezbaterilor va fi un acord unanim asupra criteriilor de performanţă sau vor exista neconcordanţe şi observaţii care ar crea obiecţii referitoare la preţul apei. Oricum, în statut este prevăzut că trecerea de la un tarif la altul al apei nu se mai face cu consultarea consiliilor locale ci se stabileşte de adunarea generală a asociaţiei pentru toţi membrii asociaţiei ai APA Alba în mod egal. (C.P.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

arian 10 februarie 2011 at 9:45

pai banii sunt necesari pentru betiile lui tarlea si cumparare de masini Vezi Hunday de 4 miliardelei De unde daca nu pe banii nostri. O sa creasca la 50 mii m.c sa ne sature de apa Rusine

Comentariile sunt oprite