„Apa de ploaie”, cuprinsă în facturile de întreținere, golește buzunarele românilor. Proiect de lege pentru o altă fomulă de calcul

„Apa de ploaie”, cuprinsă în facturile de întreținere, golește buzunarele românilor. Proiect de lege pentru o altă fomulă de calcul!

Expresia „apă de ploaie”, ne face să ne gândim la ceva care nu merită atenţie. Ei bine, sunt zeci de procese care au ca obiect exact apa de ploaie, pe care românii nu vor s-o mai plătească. Unii au şi reuşit. Acum, problema a ajuns şi în Parlament, unde aleşii vor să schimbe formula de calcul.

ELIT

De peste 10 ani, companiile de utilităţi încasează bani lunar pentru transportul şi epurarea apelor pluviale. Taxa a fost mereu controversată pentru că este calculată pe baza unor valori medii ale precipitaţiilor şi nu prin cifre precise.

Mai mulţi parlamentari vor ca acest serviciu să fie facturat primăriilor şi au depus un proiect de lege.

„Nimeni nu ştie exact câtă apă de ploaie se scurge de pe un bloc sau de pe o casă. Aşadar, baza de impunere este ilegală, iar această taxă nu trebuie plătită de consumatorii casnici din România”, se arată în proiectul de lege.

În urma petiţiilor depuse de cetăţeni, mai multe primării din ţară au eliminat deja taxa pentru apele pluviale. În alte ţări europene, apa pluvială este colectată separat de cea menajeră şi pusă în valoare.

Proiectul de lege care prevede ca taxa pentru apă de ploaie să fie achitată de primării este în dezbatere la Senat.

Sursa: stiri.tvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Bomba Atomica 25 octombrie 2017 at 6:46

Daca HOTII de sefi de la APE stiu sa fure din buzunare la Romanii

Apa de ploaie trebuie colectata separat si devarsata , nu are rost sa fie si ia dusa pentru transportul şi epurarea …

In Romania avem PROSTI la conducere de la presedinte la primari

mike 25 octombrie 2017 at 8:37

Te rog nu comfunda — nu sunt prosti sunt -HOTI— fac -gaselnite- ca sa-si umple buzunarele alea adinci si nehalite– au gasit o alta modalitate acum –cine nu zmulge buruienile –amenda –pina la 20 mii de lei — fratelo bani pe apa de ploaie ,buruieni , masini mai vechi etc– De unde sa ia bani ?? industria prajita padurile chelite de alti, agricultura –imburuienita — mineritul gazul si petrolul vindute — asa ca a ramas de muls vaca stearpa– URA -ROMANIA –ai fost lasata goala doamna draga — hotii astia ar vrea sa-ti fure si chiloti sa te lase goala goluta

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...