Rămâi conectat

Politică Administrație

Apa CTTA Alba: S-a semnat contractul de reabilitare a staţiei de epurare a apelor uzate de la Cugir

Publicat

în

La sediul SC Apa CTTA Alba a avut loc semnarea contractului de reabilitare a staţiei de epurare a apelor uzate din Cugir, pentru 30.000 de locuitori, obiectiv situat la intrare în oraş, pe un teren de lângă calea ferată. Investiţia face parte din proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”, în valoare totală de 102.000.046 de euro, cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. În urma licitaţiei, contractul a fost atribuit contra sumei de 19.411.730,52 de lei fără TVA fimei austriece Wabag Water Servicies, reprezentată de Peter Lutz – manager executiv şi Cosmin Trandaf – director de dezvoltare, compania fiind asociată cu SC Vectra Service SRL. Din partea SC Apa CTTA Alba, Viorel Lazăr – director general, directorul Ioan Dregiciu, Eugen Ioniţă – manager de proiect şi Gheorghe Haţegan, iar din Primăria Cugir a fost reprezentată de primarul Adrian Teban. Totodată, au asistat reprezentanţi ai consultanţilor şi proiectanţilor.

Viorel Lazăr (Apa CTTA): „Felicit firma Wabag şi îi urez succes, având în vedere timpul scurt. Este necesară o mobilizare exemplară, ţinând cont că reabilitarea se va face cu staţia de epurare în funcţiune”. Directorul general al SC Apa CTTA Alba, Viorel Lazăr, a promis că din fondul de dezvoltare al operatorului judeţean de apă se va realiza şi conducta de racordare la noua staţie de epurare a localităţii Vinerea.

Peter Lutz (Wabag Water Servicies): „Suntem siguri că vom termina lucrările exemplar şi că apa epurată va respecta condiţiile impuse de normele în vigoare”. Firma austriacă, reînfiinţată în România după 1989, a mai executat
lucrări similare în oraşe mari precum Iaşi, Braşov şi Constanţa.

Electrica Furnizare Discount

Adrian Teban (primar Cugir): „Sperăm ca investiţia să fie executată în condiţiile şi termenii prevăzuţi în contract, de calitate şi exemplar. Vă asigurăm că veţi avea tot sprijinul administraţiei locale şi vă dorim succes”

În următoarele 3 luni de zile firma executantă trebuie să realizeze proiectarea şi organizarea de şantier, iar din toamnă să înceapă efectiv lucrările, care se vor încheia în luna mai 2014. Tot la Cugir, lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor de canalizare sunt cuprinse într-un alt contract, în valoare estimată de 3,3 milioane de euro, deschiderea ofertelor fiind programată pentru data de 14 iunie a.c. Proiectul prevede extinderea reţelei de canalizare cu 12.600 ml pentru 2550 de locuitori şi reabilitarea altor 1763 ml de reţele de canalizare. Totodată, în data de 7 mai se vor deschide şi ofertele pentru atribuirea contractului privind reabilitarea staţiei de tratare a apei din Cugir, cu o valoare estimată de 1 milion de euro.

Până acum, în proiectul cofinanţat prin POS Mediu au fost semnate în total 8 contracte – unul de furnizare, două de servicii şi 5 de lucrări, valoarea acestora însumând 167.081.345,37 de lei fără TVA. Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene de 80.015.446 de euro, reprezentând 78,41%, Guvernul României contribuie cu 12.237.657 de euro, adică 11,99%, aportul financiar al autorităţilor locale este de 1.882.716 de euro – 1,85%, iar SC Apa CTTA Alba contribuie cu 7.910.181 de euro – 7,75%. La final s-a ciocnit un pahar de şampanie.

Robert GHERGU

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​: Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​: Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Ziua Marii Uniri este sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, momentul de bucurie și deplină demnitate națională ce ne învață că suveranitatea, independența națională și democrația sunt valori fără de care un popor nu poate exista și nu se poate dezvolta.

Păstrând vie memoria și recunoștința personalităților care au înfăptuit Marea Unire, avem credința că trebuie să ne mobilizăm cu toții pentru a garanta un viitor mai bun tuturor românilor, mai ales că perioada actuală este marcată de provocări cum nu s-au mai văzut. De aceea, aniversarea acestei zile sfinte trebuie să ne găsească sub semnul unității în jurul intereselor naționale și al perspectivelor strategice prioritare ale României; să fim uniți în credința că, deși traversăm vremuri tulburi și primejdioase, suntem pe drumul sigur al unui viitor mai bun.

Electrica Furnizare Discount

Poate că România de acum nu este chiar cea pe care ne-o dorim și, cu siguranță, clasa politică de azi nu este, nici pe departe, la înălțimea generației de aur care a înfăptuit unirea cea mare de la Alba Iulia. Dar tocmai de aceea, trebuie să ne uităm cu luciditate la prezent, să discernem adevărul de falșii profeți și să ne mobilizăm pentru a ne împlini destinul într-o lume în care evenimentele se desfășoară cu o rapiditate nemaiîntâlnită în trecut.

Să prețuim ceea ce ne unește și să ne bucurăm de această zi minunată! Să fim mândri că suntem români!

Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba​

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Respectăm trecutul, prețuim prezentul și privim cu încredere spre viitor! La mulți ani, România!

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Respectăm trecutul, prețuim prezentul și privim cu încredere spre viitor! La mulți ani, România!

Dragi români, stimați locuitori ai județului Alba,

Ziua Națională a României să vă găsească voioși și sănătoși, să rămâneți plini de încredere și speranță. Dumnezeu să ne dea înțelepciune, să învățăm din pildele trecutului, iar vicisitudinile zilei de ieri să ne facă astăzi mai puternici și mai uniți!

Avem datoria și responsabilitatea să prindem curaj, să privim spre viitor cu aceeași încredere și mândrie cu care vorbim despre trecut, despre Marea Unire a tuturor românilor într-o națiune liberă și respectată pe plan internațional, așa cum a fost respectată România Mare, din Occident și până în Orientul îndepărtat.

Electrica Furnizare Discount

Orice lucru măreț, neprețuit ca însemnătate, nu se poate realiza ușor, fără mari eforturi și sacrificii din partea oamenilor. Dar istoria ne-a demonstrat că rămân în eternitate doar generațiile care reușesc să pună binele țării și al urmașilor în fața binelui personal, a orgoliilor și ambițiilor de moment.

Victoriile nu se obțin fără suferință, iar marile realizări se dobândesc doar cu mari sacrificii. Haideți să iubim România și pe români, mai mult, în fiecare zi. Iar multe lucruri bune care ni se vor întâmpla apoi vor fi consecințe firești ale faptelor și acțiunilor noastre!

De la Alba Iulia și până la cel mai mic sat din Țara Moților, de la podișul Târnavelor și până pe Valea Sebeșului, de la fostele Ampelum sau Apulon și până la cele mai noi așezări comunitare, transmit tuturor locuitorilor județului Alba: ”La mulți ani!”.

Citește mai mult

Politică Administrație

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Publicat

în

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Membri AUR din întreaga țară s-au reunit în data de 30 noiembrie în Alba Iulia, ca parte a unui schimb de experiență între filiale, a precizat deputatul AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, în deschiderea conferinței de presă.

În cadrul conferinței de presă s-au punctat subiecte de actualitate precum vaccinarea, măsurile sanitare și modul în care acestea sunt aplicate în România, în prezent, dar totodată au fost aduse precizări cu privire la prezența membrilor partidului AUR la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României și au fost invocate personalități ce au marcat istoria țării noastre.

Electrica Furnizare Discount

 

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare