Rămâi conectat

Politică Administrație

Apa CTTA Alba: S-a semnat contractul de reabilitare a staţiei de epurare a apelor uzate de la Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sediul SC Apa CTTA Alba a avut loc semnarea contractului de reabilitare a staţiei de epurare a apelor uzate din Cugir, pentru 30.000 de locuitori, obiectiv situat la intrare în oraş, pe un teren de lângă calea ferată. Investiţia face parte din proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”, în valoare totală de 102.000.046 de euro, cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. În urma licitaţiei, contractul a fost atribuit contra sumei de 19.411.730,52 de lei fără TVA fimei austriece Wabag Water Servicies, reprezentată de Peter Lutz – manager executiv şi Cosmin Trandaf – director de dezvoltare, compania fiind asociată cu SC Vectra Service SRL. Din partea SC Apa CTTA Alba, Viorel Lazăr – director general, directorul Ioan Dregiciu, Eugen Ioniţă – manager de proiect şi Gheorghe Haţegan, iar din Primăria Cugir a fost reprezentată de primarul Adrian Teban. Totodată, au asistat reprezentanţi ai consultanţilor şi proiectanţilor.

Viorel Lazăr (Apa CTTA): „Felicit firma Wabag şi îi urez succes, având în vedere timpul scurt. Este necesară o mobilizare exemplară, ţinând cont că reabilitarea se va face cu staţia de epurare în funcţiune”. Directorul general al SC Apa CTTA Alba, Viorel Lazăr, a promis că din fondul de dezvoltare al operatorului judeţean de apă se va realiza şi conducta de racordare la noua staţie de epurare a localităţii Vinerea.

Peter Lutz (Wabag Water Servicies): „Suntem siguri că vom termina lucrările exemplar şi că apa epurată va respecta condiţiile impuse de normele în vigoare”. Firma austriacă, reînfiinţată în România după 1989, a mai executat
lucrări similare în oraşe mari precum Iaşi, Braşov şi Constanţa.

Adrian Teban (primar Cugir): „Sperăm ca investiţia să fie executată în condiţiile şi termenii prevăzuţi în contract, de calitate şi exemplar. Vă asigurăm că veţi avea tot sprijinul administraţiei locale şi vă dorim succes”

În următoarele 3 luni de zile firma executantă trebuie să realizeze proiectarea şi organizarea de şantier, iar din toamnă să înceapă efectiv lucrările, care se vor încheia în luna mai 2014. Tot la Cugir, lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor de canalizare sunt cuprinse într-un alt contract, în valoare estimată de 3,3 milioane de euro, deschiderea ofertelor fiind programată pentru data de 14 iunie a.c. Proiectul prevede extinderea reţelei de canalizare cu 12.600 ml pentru 2550 de locuitori şi reabilitarea altor 1763 ml de reţele de canalizare. Totodată, în data de 7 mai se vor deschide şi ofertele pentru atribuirea contractului privind reabilitarea staţiei de tratare a apei din Cugir, cu o valoare estimată de 1 milion de euro.

Până acum, în proiectul cofinanţat prin POS Mediu au fost semnate în total 8 contracte – unul de furnizare, două de servicii şi 5 de lucrări, valoarea acestora însumând 167.081.345,37 de lei fără TVA. Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene de 80.015.446 de euro, reprezentând 78,41%, Guvernul României contribuie cu 12.237.657 de euro, adică 11,99%, aportul financiar al autorităţilor locale este de 1.882.716 de euro – 1,85%, iar SC Apa CTTA Alba contribuie cu 7.910.181 de euro – 7,75%. La final s-a ciocnit un pahar de şampanie.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea