Rămâi conectat

Ştirea zilei

Anvelopele de iarnă, obligatorii din noiembrie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Guvernul a decis în şedinţă ca dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă sau all season în sezonul rece să devină obligatorie din noiembrie 2011. Pentru nerespectarea acestei prevederi, şoferii riscă amenzi cuprinse între 2.500 de lei şi 4.000 de lei. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anunţat că obligaţia a fost introdusă prin ordonanţa aprobată în şedinţa Guvernului. (E.Z.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Servicii de promovare REGIO 2014 -2020: ADR Centru pune la bătaie zeci de mii de lei pentru obiecte promoționale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Servicii de promovare REGIO 2014 -2020: ADR Centru pune la bătaie zeci de mii de lei pentru obiecte promoționale

ADR Centru dorește achiziționarea serviciilor de promovare REGIO 2014 -2020 prin realizarea de obiecte promotionale în anul 2022.

Instituția a lansat anunțul pentru licitație în cursul zilei de ieri, 16 noiembrie, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Elit - Gustul Desăvârșit

Valoarea contractului este, potrivit platformei, estimat la suma de 55000 lei.

Operatorii economici ce depun oferta trebuie să dovedească o formă de înregistrare și, după caz, de atestare ori apartenență din punct de vedere profesional, în condițiile legii din țara de rezidență, că este legal constituit și că nu se află în niciuna dintre situațiile de anulare a constituirii precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile care fac obiectul contractului.

Ofertantul, trebuie să demonstreze faptul că în ultimii 3 (trei) ani, până la data limită de depunere a ofertelor, a prestat servicii similare, cu cele care fac obiectul contractului. Pentru a fi considerat calificat, ofertantul trebuie să facă dovada că în ultimii 3 (trei) ani a prestat servicii similare duse la bun sfârșit a căror valoare fără TVA cumulată, la nivelul a minim un contract – maxim trei contracte a fost de: minim 55.000,00 lei (fara TVA)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Lacrimi și zeci de mesaje de condoleanţe pentru eleva de doar 17 ani de la „HCC” Alba Iulia, care și-a pierdut viața în mod tragic, la o sală de fitness: „Drum lin spre îngeri!”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Lacrimi și zeci de mesaje de condoleanţe pentru eleva de doar 17 ani de la „HCC” Alba Iulia, care și-a pierdut viața în mod tragic, la o sală de fitness: „Drum lin spre îngeri!”

Zeci de mesaje de condoleanțe au început să fie postate în mediul online în cursul serii de astăzi, odată cu aflarea veștii tragice că F.M, o elevă de doar 17 ani de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, s-a stins din viață.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE fără margini în Alba Iulia: O elevă de doar 17 ani și-a pierdut viața, într-o sală de fitness

Tânăra se afla la o sală de fitness din municipiul Alba Iulia când, în timpul unui exercițiu, a acuzat stări de rău.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din păcate, F.M și-a pierdut viața la scurt timp, ea intrând în stop cardio-respirator, fără ca și salvatorii să aibă vreo șansă în a îndrepta acest destin tragic.

„Off doamne,Dumnezeu sa o odihnească în pace și familiei multă putere.

Condoleanțe familiei și Dumnezeu să o odihnească în pace !

Citește șiMesaje de condoleanțe

Condoleante.Dumnezeu sa o odihneasca. Multe necazuri s-au intamplat saptamana aceasta

Dumnezeu sa o odihnească în pace!Trist…Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA PACAT AVEA VIATA INAINTE !!!Dumnezeu sa Le dea putere mare parintiilor pentru aceasta mare durere

Dumnezeu sa o odihneasca in pace! Sincere condoleante familiei!

Bunul Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace !

Drum lin spre îngeri! Nu te vom uita niciodată! Condoleanțe familiei!”, au fost doar câteva dintre zecile de mesaje pe care eleva Colegiului Național le-a primit din partea cunoscuților săi, în această zi tristă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: Militari, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: 1.000 de oameni, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă

Anul acesta, după doi ani de restricții cauzate de pandemie, Ziua Națională a României se va sărbătorii cu tot fastul, la Alba Iulia. Nu va lipsi nici capul de afiș al zilei de 1 Decembrie și anume parada militară. Aproximativ 1.000 de oameni și 60 de mijloace tehnice vor participa la parada din orașul Marii Uniri.

CITEȘTE ȘI: PROGRAM de 1 Decembrie 2022, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ: PARADĂ militară, concerte și foc de artificii

Efectivele Ministerului Apărării Naţionale vor număra aproape 600 de militari în blocurile de defilare pedestră, plus alţi circa 60 de militari pentru aproximativ 30 de echipaje ale mijloacelor de tehnică de luptă. MAI (plus SRI şi Crucea Roşie) va defila cu 50 de mijloace tehnice ale IPJ, Jandarmeriei şi ISU, poliţia prezentând inclusiv un detaşament cu câini.

Trebuie spus că Filiala Alba a Societăţii de Cruce Roşie va defila în premieră de „Ziua Naţională a României”, ca de altfel şi Muzeul Naţional al Unirii Alba lulia, care va reconstitui un detaşament de soldaţi din Primul Război Mondial. Şi în acest an, după detaşamentul Gărzii de onoare va defila un detaşament al steagurilor de identificare a unităţilor militare participante la paradă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

În principal, este vorba despre militari din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca, dar şi ai altor mari unităţi şi unităţi militare din ţară: Batalionul 400 Sprijin „Feleacu”, Batalioanele 811 Infanterie „Dej” („Dragonii Transilvani”) şi 812 Infanterie „Bistriţa”, Comandamentul Brigăzii 81 Mecanizate „G-ral. Grigore Bălan” Bistriţa, Batalionul 814 Tancuri „Mihai Vodă” şi Batalionul 3 Artilerie An¬tiaeriană „Potaissa” Turda, Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă” Vatra Dornei şi Comandamentul Brigăzii 61 VM „G-ral. Virgil Bădulescu” Miercurea Ciuc, Batalionul 54 Sprijin Logistic „Ho¬rea, Cloşca şi Crişan” Târgu Mureş, Batalionul 26 Cercetare-Supraveghere Mon¬tană „Avram lancu” Brad, Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba lulia. învăţământul militar va fi reprezentat de Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu şi Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba lulia (Statul Major al Forţelor Aeriene). Ministerul Afacerilor Interne va defila cu câte un detaşament de poliţişti, jandarmi şi pompieri, cărora li se va alătura un detaşament al Penitenciarului Aiud, defilarea pedestră fiind închisă de un detaşament al Crucii Roşii Alba.

Bineînţeles, nu va lipsi Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca.

În total, vor fi 60 de mijloace tehnice de luptă (dintre care 7 rezerve): Humvee-uri (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle), TAB-uri Piranha III, V şi Zimbru, lansatoare de rachete Himars şi complexe antiaeriene Gepard, aruncătoare de proiectile reactive şi autospeciale ale MAI, SRI şi Crucii Roşii şi mijloace de transport, poliţia având şi un detaşament cu câini.

Dacă vremea va fi favorabilă, cerul va fi survolat de 3 – 5 aeronave şi 2 – 4 elicoptere care vor decola de la Baza 71 Aeriană „General Emanuel lonescu” Câmpia Turzii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea