Rămâi conectat

Ştirea zilei

Anvelope de iarnă 2021: Avertizare a RAR pentru șoferii din România care vor să treacă la cauciucurile de iarnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Anvelope de iarnă 2021: Avertizare a RAR pentru șoferii din România care vor să treacă la cauciucurile de iarnă

Registrul Auto Român avertizează șoferii să nu utilizeze anvelopele all season, pe timp de iarnă, deoarece acestea nu sunt omologate pentru sezonul rece. Astfel, RAR precizează faptul că, odată cu apropierea sezonului rece, șoferii trebuie să-și doteze mașinile cu anvelope care să aibă inscripționate literele „M”, de la „mud” – (n. trad. – noroi), şi „S”, de la „snow” (zăpadă).

Registrul Auto Român subliniază că anvelopele all season -cauciuri folosite pentru toate anotimpurile – sunt acceptate dar nu iarna.

„Apariţia sezonului rece (…) reprezintă (…) demararea procesului de înlocuire a anvelopelor de vară, cu unele mai potrivite vremii – anvelopele de iarnă. (…) ‘All seasons’, dar nu iarna! Anvelopele de tipul all-seasons nu sunt o variantă fiabilă, întrucât acestea nu sunt asmilate anvelopelor de iarnă. Denumirea de anvelopă all-season este o denumire comercială care nu defineşte cu exactitate tipul de anvelopă omologată pe timp de iarnă conform Ordonanţei OG nr. 5 /2011”, potrivit Registrului Auto Român.

Avertizare generală emisă de meteorologi. Urmează trei zile cu vreme deosebit de rece, în toată ţara

Dacă șoferii încearcă să fenteze legea, aceștia pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei, dar și 9 până la 20 de puncte de amendă. Mai mult, există posibilitatea ridicării certificatului de înmatriculare a maşinii.

Poliția Română anunță că a început sezonul anvelopelor de iarnă obligatorii și transmite că șoferii ale căror autovehicule nu sunt dotate cu astfel de pneuri pot primi amenzi de până la 2.900 de lei, precum și reținerea certificatului de înmatriculare. Deși nu există o dată de la care anvelopele de iarnă sunt obligatorii, acestea trebuie să fie mereu prezente atunci când circulați pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada anului.

Potrivit Codul Rutier, este interzisă circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu cauciucuri de iarnă. Este vorba despre OG 5 2011 sau ”Legea cauciucurilor de iarnă”, intrată în vigoare de la 1 noiembrie 2011.

Sursa: romaniatv.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea