Rămâi conectat

Actualitate

Antreprenorii pot primi până la 26.000 de euro, fonduri nerambursabile, pentru achiziţia de utilaje, software sau echipamente de birou

Ziarul Unirea

Publicat

în

Antreprenorii tineri pot primi până la 26.000 de euro, fonduri nerambursabile, pentru achiziţia de utilaje, software sau echipamente de birou. Primesc mai mulţi bani cei care investesc în sectorul producţiei. Aplicaţiile se depun online.

incubator afaceriTraian Ispasiu are 36 de ani și, anul trecut, a luat circa 25.000 de euro de la stat pentru a-și deschide o fabrică de tapițerie. Traian Ispasiu, antreprenor: „Este nevoie de un efort suplimentar din partea instituţiilor statului pentru a întelege că, la început de drum, un antreprenor are nevoie de susţinere exact atunci când deschide. Nu există cheltuieli eligibile cu spaţiul, cu personalul, cred că ar aduce un plus de valoare”.

Anul acesta, 114 firme pot lua 26.000 de euro fiecare. Banii reprezintă 90% din investiţia totală, ceea ce înseamnă că antreprenorii trebuie să vină cu diferenţa de 10%. Practic, solicitantul trebuie să facă investiţii din banii săi, iar abia după evaluare statul i le decontează. Mai mult, firma trebuie să angajeze cel puţin 4 salariaţi, din care 2 absolvenţi sau şomeri.

Noutatea este perioada pe care antreprenorii o au la dispoziţie pentru a face investiţia, adică 60 de zile, faţă de 30 de zile cât era anul trecut.

Firmele care vor investiţii mai mari pot apela la credite bancare garantate de stat.

Denisa Samek, consultant Patronatul pentru Tineri Întreprinzători: „Se iau prin intermediul băncii aceşti bani, dar se facilitează procesul de accesare a creditului dobânzi mai scăzute, garanţii mai scăzute”.

Sunt şi firme care nu se califică pentru banii de la stat. Este vorba despre firmele de brokeraj imobiliar şi cele de jocuri de noroc.

Statul are un program şi pentru tinerii care sunt la început de drum şi nu au mai făcut niciodată afaceri. 501 persoane primesc un ajutor de până la 10 mii de euro. Diferenţa este că aici statul acordă doar 50% din cheltuielile eligibile ale proiectului. Sectorul producţiei este încurajat, deşi banii din program sunt tot mai puţini de la an la an.

Denisa Samek, consultant Patronatul pentru Tineri Întreprinzători: „Pot să obţină un procent mai mare la fel ca şi cei care optează pentru o firmă care îşi desfăşoară activitatea în domeniul IT”.

Cei interesaţi pot depune proiecte pe site-ul Direcţiei Generale pentru Politici Antreprenoriale, din subordinea Ministerului Economiei, până la finalul lunii august.

Sursa Digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea