Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Antrenorul Darko Zakoc s-a despărțit de Volei Alba Blaj! Sârbul se indentifică cu performanțele Blajului din ultimii ani!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vestea anului 2021 vine din “Mica Romă”: antrenorul Darko Zakoc încheindu-și în aceste zile colaborarea cu Volei Alba Blaj!

Mandatul lui Darko pe banca tehnică a actualei vicecampioanei României a început în urmă cu mai bine de șase ani, mai precis în octombrie 2014, acesta identificându-se practic cu performanțele extraordinare reușite în acest răstimp, respectiv 7 sezoane, de “mândria Albei”, devenită o forță la nivelul european, cu trei finale continentale disputate, în toate competițiile de pe „Bătrânul Continent”.

Cu siguranță această decizie are la bază dezamăgirea ultimului sezon, când Volei Alba Blaj a vizat tripla, în anul în care aniversează un deceniu de la înființarea clubului, campionat, Cupa României și Cupa Challenge, însă a reușit să pună mâna numai pe al doilea trofeu intern ca importanță, în bătălia pentru titlu fiind învinsă de 4 ori de rivala CSM Târgoviște, devenită campioană în premieră!

Se încheie, într-un moment neașteptat, un capitol de marcă pentru cea mai titrată echipă din voleiul feminin autohton în ultimul deceniu, antrenorul Darko Zakoč (57 de ani) punându-și apăsat amprenta pe rezultatele de marcă reușite de gruparea din Alba.

*”Omul-trofeu” pleacă de la Blaj

În cei șase ani și jumătate petrecuți la cârma clubului din Ardeal, numele lui Darko Zakoč a fost similar cu performanța, punând Blajul pe harta voleiului continental. Cu el la timonă Blajul a realizat toate performanțele interne, 5 titluri naționale în ultimii 7 ani (2015, 2016, 2017, 2019, 2020) și trei Cupe ale României (2017, 2019, 2021), dar mai ales cele europene: calificarea în finalele Ligii Campionilor (2018), Cupei CEV (2019) și Cupei Challenge (2021).

Zakoč are o carieră împresionantă, antrenorul sârb câştigând 20 titluri naţionale, Volei Alba Blaj devenind a cincea echipă pe care a făcut-o campioană în premieră. În același timp s-a bucurat și de o apreciere uriașă: în 2017, Darko Zakoč a fost recompensat cu titlul de cetățean de onoare al municipiului Blaj, iar Sala Polivalentă ce se construiește ]n municipiu urma să poarte numele “Darko Zakoč”.

Așadar s-a pus punct unei colaborări extraordinare pentru ambele părți. “Născut supărat pentru a fi campion”, Zakoč s-a dovedit personajul perfect, omul potrivit la locul potrivit, pentru Blaj. Cu siguranță, după plecarea sa, Volei Alba Blaj va înclina spre o altă strategie, după ce ani de-a rândul “școala sârbească” a dominat voleiul din țară.

Născut în Uzice, în 24 mai 1963, Darko Zakoč a activat ca antrenor, mai întâi, la formația locală. Cu Jedinstvo a câștigat Liga Sârbă între 1994 și 2001, iar această serie de opt succese l-au propulsat și la echipa națională. A mai câștigat campionatul cu Postar 064 Beograd (2006-2009), 2004 Tomis Constanța (2011, 2012) și Volei Alba Blaj  (cele 5 titluri din ultimii 7 ani). Între 2010 și 2012, a pregătit echipa feminină a României cu care a participat la turneul final al Europenelor (locul 11) și la calificările pentru Jocurile Olimpice de la Londra.

Ca o concluzie: Mulțumim, Darko! Respect, Zakoč!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea