Rămâi conectat

Actualitate

Anticorpii după rapel: La cât timp după a doua doză se poate face testul pentru anticorpi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Specialiștii recomandă să așteptăm minim o lună după rapel, înainte de a ne programa pentru a ne măsura nivelul de anticorpi din organism. Chiar dacă suntem tentați să facem acest lucru imediat, experții avertizează că un test făcut prea devreme poate să aibă rezultate neconcludente.

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balş, din Capitală, este de părere că ar trebui să treacă o luna de la rapel ca testul de anticorpi să arate „efectul maxim al vaccinului”.

„Eu aș face la o luna de la rapel, cel mai bine. A trecut o lună, își face testul de anticorpi să vadă efectul maxim al vaccinului. Vorbim de Moderna și Pfizer. Dacă vorbim de AstraZeneca, ar trebui să facă testul puțin mai târziu. Și o lună este în regulă, dar efectul poate să vină ceva mai târziu, chiar până la două luni”, a declarat Adrian Marinescu.

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, declarase la rândul său, vineri seară, că au fost identificate „mai multe cazuri” de persoane care s-au vaccinat fără a dezvolta anticorpi la o lună de la rapel, însă a arătat că au fost situaţii în care anticorpii au devenit pozitivi după mai mult timp, arătând că viteza cu care apar anticorpii variază de la o persoană la alta. El a subliniat că există „un procent relativ mic” de persoane care nu dezvoltă anticorpi nici după imunizare, nici după boală, lucru valabil pentru toate vaccinurile.

sursa: gazetanoua.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea