Rămâi conectat

Actualitate

ANRE va inspecta reţelele de gaze şi energie concesionate operatorilor privați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pentru prima oară de când au fost concesionate către operatorii privaţi, reţelele de gaze şi energie vor fi inspectate de ANRE. Autoritatea deja a angajat o firmă de consultanţă pentru acest control care va fi făcut la faţa locului. Echipe trimise pe teren vor verifica starea instalaţiilor.

retea gazeReţeaua de electricitate şi conductele de gaze au fost concesionate în 2004 pe 49 de ani. Piaţa curentului a fost împărţită în 8 regiuni în care Enel, E.On, CEZ şi Electrica deţin monopolul.

În primăvară, un raport al Curţii de Conturi arăta că pierderi de un miliard de euro din reţele electrice au fost pasate clienţilor în perioada 2010-2013. Potrivit raportului facturile au fost încărcate atât cu pierderile de curent cât şi cu investiţiile care ar fi trebuit să limiteze aceste pierderi.

Pe piaţa gazelor principalii operatori ai reţelelor de conducte sunt Engie și E.ON Distribuție. Pe lângă faptul că toate aceste instalaţii vor fi verificate, vicepreşedintele ANRE a declarat că ar trebui să existe şi un soi de descentralizare a pieţei energetice.

„Vom pleca de la prima analiză de stare tehnică a reţelelor pe care o facem după 12 ani de când reţelele de distribuţie au fost concesionate de către statul român. Şi distribuţia, şi furnizarea de energie electrică, de gaze, şi alte forme de energie – apă, canal – trebuie să devină un pachet aflat sub autoritatea şi guvernanţa locală,” a declarat Emil Calotă, vicepreşedintele ANRE.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea