ANM: COD GALBEN de ninsori și viscol în mai multe județe din țară, inclusiv județul Alba. Atenționarea este valabilă până mâine seară

ANM: COD GALBEN de ninsori și viscol în mai multe județe din țară, inclusiv județul Alba. Atenționarea este valabilă până mâine seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de viscol și ninsori în 26 de județe din țară, mai ales în zona de munte. Avertizarea este valabilă începând cu această seara, de la ora 20, până mâine, 29 ianuarie, ora 18.

Astfel, în intervalul menționat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. În județul Alba, atenționarea cod galben este prevăzută pentru zona de sud și nord-vest.

Cantitățile de precipitații vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Munții Apuseni,în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Potrivit ANM, în ceea ce privește sitauția precipitațiilor, acestea vor fi în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50…60 km/h.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...