Angajații românii sunt aproape cei mai prost plătiți din Europa

Angajaţii români au aproape cele mai mici salarii din Europa. Potrivit unui studiu Eurostat, publicat de Ziarul Financiar, România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană, după Bulgaria, în clasamentul privind nivelul salariului minim.

Conform datelor statistice ale Uniunii Europene, cu doar 235 de euro, brut, pe lună, românii ocupă ”cu succes” penultimul loc în topul angajaţilor europeni cu cele mai mici salarii. Doar bulgarii sunt plătiţi mai prost, cu un salariu minim de 184 euro brut pe lună.

ELIT

Pe primul loc în top este salariul minim din Luxemburg – 1.923 de euro pe lună, iar pe locul secund se situează belgienii şi olandezii cu 1.502 euro pe lună.

Germania, Irlanda sau Franța sunt și ele în partea de sus a clasamentului. Angajații din aceste țări sunt plătiţi cu sume cuprinse între 1.473 şi 1.458 de euro. De asemenea, angajaţii din Marea Britanie au un salariu minim de 1.379 de euro, de aproape patru ori mai mare decît cel încasat în România.
La acest moment, o treime dintre cei 4,5 milioane de salariaţi români câştigă salariul minim pe economie, spun datele Uniunii Europene. (Z.U.)

Mihail David - 2020

Sursa: Ziarul Financiar

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

SB 43 TMO 29 decembrie 2015 at 12:43

Ce va mira asta?doar era de stiut ca suntem umiliti vinovati de serviciu ai UE!!

mike 29 decembrie 2015 at 19:31

Asta nu e adevarat– daca un parlamentar primeste la -4- mandate supliment la pensie 4500 lei egal cu 1ooo Euroi– peste pensia lui normala — hai nu fiti rai — despre amarati nu se vorbeste nimic –astia sunt prosti —da ,dar sunt multi– Culori roz pentru popor nu se vad inca –sunt doua variante– guvernul sa se trezeasca si sa ia masuri urgente –sau, din nou vor fi lupte in strada pina toti paduchii si capusele tarii, vor disparea. -Happy new Year -Romania!!!!

1 29 decembrie 2015 at 20:23

O fi Bulgaria pe ultimul loc dar acolo si cheltuielile cu traiul zilnic sunt mult mai mici ca la noi…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...