Rămâi conectat

Actualitate

Angajații români pierd o ZI LIBERĂ în august 2020. Ce se întâmplă cu bugetarii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conform Codului Muncii, Ziua de 15 august, în care se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mare), este liberă pentru toți salariații din România, fiind considerată de către stat sărbătoare legală.

Românii care vor lucra în această zi trebuie să primească două zile libere plătite, care pot fi folosite în următoarele 30 de zile. De asemenea, pot fi recompensați cu plata dublă a unei zile de muncă.

Anul 2020 vine însă cu o schimbare, iar românii pierd ziua liberă pentru că aceasta pică sâmbăta. Pentru acest motiv, oamenii nu vor bifa această zi ca fiind una liberă.

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare este marcată în calendar pe data de 15 august. Este una dintre cele mai mari sărbători din an. De această zi sunt legate mai multe obiceiuri și superstiții, din diferite zone ale țării. Se spune că Maica Domnului este şi ocrotitoarea marinarilor.

Salariații vor beneficia de următoarea zi liberă abia spre finalul lunii noiembrie, când vor benefia din nou de un week-end prelungit. Sfântul Andrei se sărbătorește pe 30 noiembrie, iar românii vor avea zi liberă de la stat. Și pentru că această sărbătoare pică într-o zi de luni, bugetarii vor avea parte de un week.end prelungit, începând de pe 28 noiembrie.

Sursa : romaniatv.net

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea