Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Angajații MAI vor avea liber de ziua de naștere și în caz de urgență medicală în familie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angajații din MAI vor beneficia de o zi liberă la aniversare, care va fi recuperată ulterior și zile libere în caz de urgență medicală în familie, se arată în contractul colectiv de muncă publicat, miercuri, în Monitorul Oficial.

Discuțiile între conducerea MAI și reprezentanții organizațiilor sindicale pe marginea Contractului colectiv de muncă au fost începute în luna iulie, iar documentul a fost semnat de părți în data de 19 septembrie 2023. În această perioadă au avut loc 5 ședințe în care au fost analizate propunerile părților și implementate prevederile avantajoase atât pentru angajați, cât și pentru instituție.

Documentul publicat miercuri în Monitorul Oficial aduce noutăți în special în ceea ce privește armonizarea prevederilor incidente lucrătorilor din MAI cu cele existente în Codul Muncii.

Între noutățile din contractul colectiv de muncă se numără acordarea unei zile libere, care va fi recuperată ulterior, cu ocazia zilei de naștere a angajatului. De asemenea, contractul colectiv de muncă prevede implicarea reprezentanților sindicatelor din MAI în procesul de planificare a timpului de lucru și de evaluare a planului anual de formare profesională a personalului contractual.

Totodată, este prevăzut dreptul salariatului personal contractual de a primi până la 10 zile lucrătoare libere, care vor fi recuperate ulterior, în cazul unor urgențe familiale neprevăzute de ordin medical și 5 zile lucrătoare libere, reprezentând concediu de îngrijitor, pentru îngrijirea sau sprijinul unei rude ori a unei persoane apropiate care locuiește în aceeași gospodărie cu angajatul personal contractual.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea