Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Angajaţii Hidroelectrica şi Hidroserv Sebeş – sub ameninţarea concedierilor

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 

Situaţia în care se află Hidroelectrica, afectează angajaţi în lanţ. Compania se află în insolvenţă din iunie 2012. La nivel naţional au fost anunţate 154 de concedieri în cadrul companiei. Pentru sucursala din Sebeş, încă nu se ştie o cifră exactă. Mai mult, şi angajaţii Hidroserv Sebeş au în faţă un scenariu destul de sumbru.

Contactat telefonic, preşedintele Sindicatului Hidroelectrica Sebeş, a declarat , pentru Ziarul Unirea, că încă au loc discuţii şi că într-un viitor nu foarte îndepărtat se va ajunge şi la o concluzie privind concedierile. „Vreau să se reţină un lucru: partea sindicală, de la nivelul întregii ţări, nu a fost de acord cu nicio disponibilizare”, a declarat Nicolae Pleşa. Tot ce se ştie până în acest moment, este că reducerile de personal se vor face în trei modalităţi: prin desfacerea contractelor de muncă, restructurări de posturi şi pensionări. Problema este că modul în care va arăta noua organigramă a sucursalei Sebeş, are nevoie de aprobare de la Bucureşti, iar astăzi a fost anunţată revocarea din funcţii a tuturor directorilor Hidroelectrica. Pentru ocuparea posturilor de conducere se va organiza concurs, însă nu se ştie când. Iar în lipsa conducerii, cine să aprobe organigrama?

Şi firma care se ocupă de mentenanţa reţelelor electrice, Hidroserv Sebeş, are de suferit din cauza situaţiei companiei Hidroelectrica. Angajaţii de aici au avut parte deja de diminuări ale veniturilor. Acestora li s-au tăiat bunurile de masă, 160 de lei din salariu şi se aşteaptă, în curând, să li se mai taie 20% din leafă. În plus, concedierile nu îi vor ocoli nici pe ei. Conform unor surse, 20% din personal va fi concediat.

Reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a declarat că până pe 30 iunie vor fi disponibilizate 500 de persoane din cele opt Hidroserv-uri controlate de Hidroelectrica, care au în total 2.500 de angajaţi.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea