Rămâi conectat

Politică Administrație

Angajaţii din domeniul IT scutiţi de impozitul pe venit de la 1 iulie. Condiţii pentru a beneficia de aceste facilităţi fiscale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 22 iunie, în Monitorul Oficial a fost publicat un ordin care prevede ca cei care lucrează în companiile de IT să beneficieze de scutirea pe impozitul pe veniturile din salarii şi cele asimilate salariilor, începând cu 1 iulie. Acest lucru se întâmpla și până acum, însă nu era valabil chiar pentru toți cei din IT. Ei, acum ministrul Jianu a făcut ordine.

Potrivit zf.ro, pentru a beneficia de aceste facilitate fiscale, aceştia trebuie să deţină o diplomă după finalizarea studiilor universitare de lungă durată sau o diploma acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, să ocupe un post dintr-un compartiment specializat de informatică, iar activitatea fiecărui programator scutit de impozitul pe venit să fi generat venituri de cel puţin 10.000 de euro pe an.

De aceste prevederi beneficiază şi angajaţii societăţiilor de IT nou înfiinţate, companii care nu vor trebui să facă dovada că au realizat venituri de 10.000 de euro/programator.

Conform Ordinului privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator, angajatorul va trebui să întocmească separat statul de plată pentru angajaţii care beneficiază de scutirea de impozit pe venit.

‘La ora actuală, există facilități acordate programatorilor încă din 2004. Singurul lucru pe care îl aduce nou acest Ordin ce va intra în vigoare de la 1 iulie 2017 este că rezolvă o problemă: în decembrie 2016, guvernul tehnocrat a modificat acest Ordin prin introducerea Start-Up-urilor la aplicarea acestor facilități. Numai că, în egală măsură, s-a introdus în acest Ordin o sintagmă de tipul ‘Produs final’ și practic numai companiile care pot dovedi că produc și realizează un produs final software beneficiază de această scutire, ceea ce arunca în aer piața de outsourcing și companiile care produc software la comandă pentru piețele globale. Noi, ce am încercat să facem și cred că am și reușit, a fost să revenim asupra acestei exprimări de ‘Produs final’, să o eliminăm pentru a permite, în continuare, companiilor din România care produc software la comandă să beneficieze de această facilitate. Practic, s-a revenit asupra ariei de aplicabilitate stabilită în decembrie 2016′, a declarat ministrul Jianu.

Sursa: bugetul.ro

 

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea