Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Angajată a spitalului Municipal Târnăveni, în arest la domiciliu după ce ar fi prejudiciat sucursala din Teiuș a unei instituții de credit cu 180.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O angajată a Spitalului Municipal Târnăveni, de la Serviciul Resurse Umane, a fost plasată în arest la domiciliu, fiind bănuită că a luat mai multe credite pe numele altor angajați de la spital, folosindu-se de datele personale și de adeverințele de venit ale acestora, la care avea acces în virtutea atribuțiilor de serviciu, prejudiciind o instituție de credit cu 180.000 de lei.

La data de 30 august 2016, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dispus luarea măsurii arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, față de B.C., angajată în cadrul Spitalului Municipal Târnăveni – Serviciul Resurse Umane.

Inculpata este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire în mod direct de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani (14 infracțiuni), înșelăciune (6 acte materiale), fals intelectual (15 infracțiuni), fals material în înscrisuri oficiale (15 infracțiuni), fals în înscrisuri sub semnătură privată (29 infracțiuni) și uz de fals (59 infracțiuni).

În fapt, s-a reținut că, în perioada 2015-2016, inculpata a indus în eroare reprezentanții CAR – CFR Cluj – Sucursala Teiuş, cu ocazia contractării mai multor credite, folosind înscrisuri falsificate. La întocmirea acestor înscrisuri, B.C. a folosit informații nedestinate publicității, la care avea acces în virtutea atribuțiilor de serviciu. Valoarea prejudiciului cauzat acestei instituții de credit este de 180.000 lei.

Cercetările au fost efectuate de către lucrătorii Direcției Generale Anticorupție -Serviciul Județean Anticorupție Alba, în baza mai multor ordonanțe de delegare ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea