Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Angajat într-o multinațională, VOLUNTAR al Crucii Roșii – filiala Alba: „Sufletul este mai important decât câștigul financiar”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Să fii voluntar înseamnă să-ți oferi energia, timpul și toată bunăvoința unei organizații caritabile, fără a aștepta un câștig financiar în schimb, punându-ți sufletul pe primul loc, pentru o cauză nobilă. Acest lucru a decis să-l facă și un specialist de optimizări procese, angajat al subsidiarei germane Dailmer, în cadrul Star Assembly, care a hotărât să se implice în activitățiile Filialei de Cruce Roșie Alba dedicate luptei cu noul coronavirus.

Ioan Oargă are 40 de ani și lucrează într-o multinațională ca specialist de optimizări procese. Își iubește locul de muncă și meseria pe care o are. A venit la Crucea Roșie în urmă cu doi ani, pentru că își dorea să dea o mână de ajutor.

A fost bucuros când a descoperit că ce a învățat la job poate aplica în activitatea de voluntar și astfel se simte util.

„Sufletul este mai important decât câștigul financiar. Nu îmi pasă ce spun alții. Îi ascult, accept și merg mai departe”, spune Ioan, care crede că voluntariatul la Crucea Roșie este un sentiment plăcut, mai ales atunci când ești alături de alți oameni, care vor să facă bine și o fac din tot sufletul.

Întotodeauna sufletul acțiunilor Crucii Roșii a fost reprezentat de volunatariat, încă de la înființarea acesteia în 1863.

„Sunt o persoană foarte veselă, săritoare și asta cred că îi ajută pe oameni. Așa reușesc să își deschidă și eu sufletul în fața noastră”.

La începutul pandemiei i-a fost frică, însă după o noapte în care s-a gândit mai bine, a decis să se implice în activitățile Filialei Alba dedicate luptei cu Covid-19.

„Mi-a fost frică la început și m-am gândit că dacă toți o să stăm acasă și nu o să îi ajutăm pe cei care au nevoie, atunci ce o să se întâmple cu acei oameni?”.

Și-a convins și soția să se implice ca voluntar și astfel au ajutat la realizarea a mai bine de 900 de pachete alimentare și igienico-sanitare pe care voluntarii Crucii Roșii le-au distribuit persoanelor izolate din județ.

Scopul lui Ioan este să îi ajute pe cei care au nevoie de el, iar mesajul lui este unul simplu: „Să nu vă fie frică să faceți voluntariat! Aveți credință! Asigurați-vă că sunteți voi în primul rând în siguranță și faceți asta cu toată dragostea.”

Crucea Roșie Română Filiala Alba rămâne în continuare în prima linie a asistenței umanitare alături de cei aflați în nevoie.

Surse: Crucea Roșie Română


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea