Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Andrei Rațiu, fundașul din Alba, transfer la Rayo Vallecano! „Tricolorul”, singurul român din La Liga

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Andrei Rațiu, fotbalistul din Alba (s-a născut la Aiud, familia, originară din comuna Unirea) va ajunge în La Liga, transferându-se la Rayo Vallecano contra unei sume de sub un milion de euro. De altfel, el nu a evoluat în primele două etape ale actualului sezon pentru Huesca.

Andrei Rațiu, fundașul dreapta al naționalei, are parte de șansa carierei. Spaniolii de la As anunță că echipa sa, Huesca, a bătut palma cu Rayo Vallecano pentru un transfer. Fotbalistul de 25 de ani va fi singurul român prezent în La Liga, viitoarea formație având maximum de puncte după două runde

După un sezon foarte bun la Huesca, în liga secundă spaniolă, Rațiu este gata de o mutare importantă pentru cariera sa. Jurnaliștii de la As notează că actualul club al românului a bătut palma cu Rayo Vallecano, pentru ca fotbalistul să evolueze în prima ligă spaniolă în acest sezon.
Mutarea se va produce pentru o sumă de sub 1 milion de euro. Huesca și-ar fi dorit mai mult în schimbul sportivului român, dar el a intrat în ultimul an de contract și nu a fost foarte deschis în privința prelungirii contractului. Ca atare, Huesca risca să îl piardă gratis vara viitoare.
Transferul este iminent, dar nu s-a semnat nimic. Jucătorul vrea să semneze cu Rayo, iar oferta a convins-o pe Huesca. Rațiu va fi al optulea transfer al lui Rayo din această vară. Oficializarea mutării este așteptată în următoarele 24-48 de ore„, notează As.com.
Rațiu a jucat în 39 de partide pentru Huesca în stagiunea trecută, reușind un gol și 5 pase decisive.
Internaționalul român a debutat pentru națională în urmă cu doi ani, iar de atunci a jucat în 11 partide sub tricolor. el este pe lista preliminară a stranierilor convocați de Edi Iordănescu pentru partidele cu Israel și Kosovo, din septembrie.
Produs al Academiei lui Villarreal, Rațiu a jucat pentru echipa a doua a clubului până în 2020. Atunci, el a fost împrumutat în Olanda, la ADO Den Haag, pentru ca din 2021 să îmbrace tricoul lui Huesca.
Odată cu revenirea în prima ligă spaniolă (a mai jucat acolo cu Huesca), Rațiu va fi singurul român din La Liga.
Sursa: Eurosport

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CIL Blaj, campioană cu 6 etape înaintea finalului în Liga 4! Echipa din „Mica Romă”, victorie 3-1 în derby-ul cu CS Ocna Mureș

Dan HENEGAR

Publicat

în

FOTO: CIL Blaj, campioană cu 6 etape înaintea finalului în Liga 4! | Echipa din „Mica Romă”, victorie 3-1 în derby-ul cu CS Ocna Mureș *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0): Ciugudean (15), Tomuța (28), Mihu (90+2)/ Val. Drăgan (49, penalty). Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei a 24-a și a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea