Ziarul Unirea

Ancuţa Stoenescu confirmă negocierile cu CSU Alba Iulia

„Aş vrea să vin la Alba Iulia, îmi place antrenorul Tomas Bilek”

Ancuţa Stoenescu poate fi transferul sezonului pentru echipa feminină de baschet din Cetatea Marii Uniri, valoroasa jucătoare fiind liberă de contract după despărţirea de BC Danzio Timişoara. Deşi mai are şi alte propuneri pentru un eventual transfer, Stoenescu a negociat în aceste zile cu CSU Alba Iulia şi spune că este interesată de oferta venită de la ocupanta locului secund la finele turului, fiind impresionată de munca tehnicianului Tomas Bilek. „Aş vrea să vin la Alba Iulia, îmi place antrenorul şi pentru mine acest aspect contează foarte mult. Am şi vorbit cu domnul Bilek pe tema unei colaborări în viitorul apropiat. Cred că CSU Alba Iulia poate emite în această stagiune pretenţii la ocuparea unui loc pe podium„, a declarat conducătoarea de joc.
    „N-am stabilit detalii legate de durata contractului, acestea sunt ultimele aspecte pe care le vom clarifica când o să-mi dau acceptul. Cu cât mai repede vom încheia discuţiile, cu atât mai bine pentru ambele părţi„, a mai spus jucătoarea în vârstă de 31 ani, care o cunoaşte foarte bine pe Ekaterina Abramzon, din perioada când a evoluat în Israel.

ELIT

*E stabilită în Cipru

Componentă a echipei naţionale a României, cu care a participat la trei turnee finale ale Campionatului European de senioare, Ancuţa Stoenescu este căsătorită şi stabilită în Cipru. „Am rămas uimită câte oferte am primit deja în timpul acesta scurt şi din ţară şi de afară. Vreau să mă liniştesc şi abia apoi să mă decid unde voi continua”, a spus internaţionala României. „Sunt şi alte oferte dar n-aş vrea să dau nume, atât din ţară cât şi din extern. Un factor personal ar putea influenţa decizia mea„, a adăugat Stoenescu. Palmaresul acesteia pe terenul de baschet este unul impresionant: 6 titluri de campioană naţională – patru cu ICIM Arad, două cu Livas Târgovişte; 2 titluri de campioană în Cipru – cu AEL Limassol, medalie de bronz la Campionatele Europene U20 cu echipa naţională a României; trei prezenţe la turneul final al Campionatului European de senioare – 2001, 2005, 2007; a mai jucat pentru Sporting Atena (Grecia), cu care a participat şi în Euroligă, Kervanos Stovrolou şi AEL Limassol (Cipru) şi Eliztur Ramla (Israel), în total 5 campionate petrecute în străinătate.

Dan HENEGAR

Dan HENEGAR