Rămâi conectat

Actualitate

ANCPI| 194 de comune vor beneficia de cadastrare integral din fonduri europene. Situația în județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

194 de comune, din cele 660 de localități alese, vor beneficia de cadastrare integral din fonduri europene. Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat procedura de licitație.

Achiziţia se desfăşoară pe 36 de loturi şi se va finaliza cu încheiere de acord cadru/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Bugetul maxim estimat este de 202.300.056 lei. ANCPI a publicat anunţul atât pe SEAP, cât şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, astfel că la licitaţie pot participa şi topografi din afara ţării. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 noiembrie 2018.

Planul ANCPI este să realizeze cadastrul din fonduri europene pentru 660 de comune, adică o suprafaţă de teren de 5,7 milioane de hectare. Valoarea totală a proiectului este 312,9 mil. euro, din care 265,9 mil. euro reprezintă fonduri europene şi 46,9 mil. euro, cofinanţare de la bugetul de stat. Termenul de finalizare a acestor lucrări este anul 2023.

Cele 660 de comune au fost alese după următoarele criterii: localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României, localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe şi localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

În lotul județului Alba sunt cuprinse comunele: Unirea, Mirăslău, Mihalț, Rădești, Lunca Mureșului și Lupșa.

România avea la începutul lunii august 3.428.003 hectare de teren cu geometrie (măsurat) înregistrat în cartea funciară, potrivit informaţiilor transmise revistei Capital de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară au fost înregistrate, până în prezent, 486.303 de hectare de teren agricol, cu geometrie.

Cele mai mari suprafeţe de teren agricol au fost cadastrate în judeţele Timiş, Constanţa, Tulcea, Arad şi Călăraşi. În Timiş sunt trecute în cartea funciară aproape 280.000 de hectare de teren agricol, în Constanţa circa 250.000 de hectare, iar în Tulcea 190.000 de hectare.

Anul acesta, cele mai mari suprafeţe de teren s-au cadastrat în Timiş, Bihor, Dolj, Tulcea şi Brăila, potrivit informaţiilor transmise de ANCPI revistei Capital. În Timiş s-au cadastrat până în august circa 42.000 de imobile cu o suprafaţă de circa 44.000 de hectare. În Bihor s-au înscris în cartea funciară peste 37.000 de imobile cu o suprafaţă de circa 35.0000 de hectare, iar în Dolj s-au cadastrat peste 54.000 de imobile în suprafaţă totală de 27.800 de hectare.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea