Rămâi conectat

Economie

ANAF, schimbare de reguli! Modificare importantă pentru obținerea codului de TVA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenție, ANAF a schimbat o procedură legată de obținerea codului de TVA de către persoanele impozabile, modificarea care a intrat în vigoare, vineri.

Prin această modificare, persoanele impozabile vor avea posibilitatea să obţină codul de TVA în aceeaşi zi cu depunerea solicitării, fără a parcurge procedura de audiere.

În vederea obţinerii rapide a codului de TVA, declaraţia pe proprie răspundere se va transmite exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.

Noua procedură stabileşte modelul şi conţinutul formularului „Declaraţie pe proprie răspundere pentru înregistrarea în scopuri de TVA, potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”.

Datele înscrise în declaraţia pe proprie răspundere vor fi verificate de către ANAF după aprobarea deciziei de înregistrare în scopuri de TVA, în termen de 15 zile de la data depunerii solicitării.

„Ministerul Finanţelor Publice, prin intermediul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, urmăreşte creşterea conformării voluntare şi combaterea evaziunii fiscale, concomitent cu eficientizarea activităţii administrative, inclusiv prin asigurarea unui program de cooperare şi consultare cu mediul de afaceri în vederea identificării problemelor şi soluţiilor viabile”, a transmis ANAF.

Sursa: a1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea