Rămâi conectat

Actualitate

ANAF: Fiscul vrea să renunțe la scrisori și să notifice restanțierii prin SMS-uri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

smsRomânii care au datorii la Bugetul de Stat vor primi SMS-uri cu notificări. Astfel vrea Fiscul să înlocuiască notificările trimise acum prin poştă.

De asemenea, ANAF va oferi aplicaţii pentru smartphone-uri, astfel încât contribuabilii să aibă acces cât mai uşor la informaţii legate de plata taxelor la stat, potrivit realitatea.net.

Acestea sunt doar câteva dintre planurile prin care ANAF îşi propune, până în 2017, creşterea până la 92% a proporţiei contribuabililor care îşi declară singuri toate veniturile obţinute şi prin care gradul de conformare voluntară la plată va ajunge la 85%.

Pe viitor, persoanele fizice vor putea fi notificate prin SMS, în locul variantei trimiterii unii aviz prin poştă„, au explicat surse din ANAF. Desigur, este vorba despre contribuabilii care şi-au precizat numărul de telefon în formularele depuse la ANAF.

Tot pentru a creşte nivelul încasărilor, ANAF va continua să simplifice declaraţiile fiscale, anunţând „reproiectarea formularelor de declaraţii fiscale în vederea facilitării completării acestora de către contribuabili„, dar şi „crearea condiţiilor tehnice şi procedurale pentru plata obligaţiilor fiscale prin toate instrumentele bancare„.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii În căutare de bani pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul trimite ANAF-ul după contribuabilii suspectați că nu-și declară sursele de venit. Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a luat, din nou, la ochi pe românii care fac bani din chirii. „Autoritățile de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea