Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ample manifestări la „Zilele Şcolii «Vasile Goldiş» din Alba Iulia”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Şi în acest an, în preajma zilei de 1 Decembrie, colectivul de cadre didactice şi elevi al Şcolii „Vasile Goldiş” Aba Iulia îşi cinsteşte patronul spiritual, printr-un bogat şi variat program de manifestări ştiinţifice, cultural-artistice şi sportive organizate cu ocazia „Zilelor Şcolii”, pe parcursul a două săptămâni, ne-a informat prof. Teofil Florea, directorul instituţiei.
Astfel, luni, 23 noiembrie au avut loc activităţi transdisciplinare, familiarizarea elevilor cu caracteristicile diferitelor profesii, comunicări ale elevilor în limba engleză, dar şi simpozioane, expoziţii şi concursuri cu teme ecologice.
În programul zilei de marţi, 23 noiembrie, sunt incluse dezbateri privind valorile şi idealurile elevilor de azi, motivaţia elevilor pentru învăţare, hobby-urile şi dezvoltarea profesională, concursuri de sloganuri şi afişe pentru promovarea lecturii.
Miercuri, 24 noiembrie, vor avea loc prezentări de proiecte şi concursuri de cultură generală în limba engleză, seminarii despre obiectivele turistice din Alba Iulia, un montaj literar şi o revedere între generaţii, „bobocii” întâlnindu-se cu elevii din primul an de gimnaziu.
„Unirea oglindită în istorie, literatură şi artă” este titlul unui proiect educaţional judeţean care se va derula joi, 25 noiembrie, şi la care vor mai participa elevi de la Şcoala Galda de Jos, Şcoala „Ion Agârbiceanu” şi Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia. Tot joi, elevii vor prezenta un obicei de nuntă, iar trupa de teatru va prezenta o piesă în limba franceză. În aceeaşi zi vor avea loc simpozioanele „Contribuţia fizicii la dezvoltarea umanităţii” şi „Matematica şi tehnologia pentru juniori”, iar vineri vor avea loc simpozionul cu tema „Chimia în slujba omului”, un concurs de cultură generală şi o lecţie deschisă.
O expoziţie de fotografii care va fi vernisată luni, 29 noiembrie, va arăta în oglinda timpului imagini cu Alba Iulia de ieri şi de azi, în aceeaşi zi fiind programate un concurs de cultură generală, iar la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga”, lansarea unui nou număr al revistei şcolare „Isteţii”.
În perioada 22 – 30 noiembrie, la clasa de step by step vor avea loc activităţi interactive cu elevii şi părinţii lor.
În această perioadă, sunt programate şi finalele competiţiilor sportive derulate sub cupola „Zilelor Şcolii”, astfel: lFotbal (Finala – 23 noiembrie, ora 12.00), lTenis de masă, fete şi băieţi (Finala – 25 noiembrie, ora 12.00), lŞah fete şi băieţi (Finala – 23 noiembrie, ora 12.00) lBaschet fete (Finala – 26 noiembrie, ora 12.00), băieţi (Finala – ora 14.00).
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Controale la operatorii de carburanți din Alba: Amenzi de peste 220.000 de lei, o firmă închisă și alta cu activitatea suspendată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale la operatorii de carburanți din Alba: Amenzi de peste 220.000 de lei, o firmă închisă și alta cu activitatea suspendată

Prin Ordinul Prefectului județului Alba, Nicolae Albu, nr.261/31.08.2023, s-au constituit Comisii Mixte pentru efectuarea de controale la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolifer lichefiat (GPL).

Începând cu data de 31.08.2023, comisiile, alcătuite din reprezentanți ai Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat Sibiu, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Alba, Comisariatului Judeţean Alba al Gărzii Naţionale de Mediu Alba, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ” Unirea” a județului Alba, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, Direcția Regională Antifraudă Fiscală 7 Sibiu, Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba, Biroul Vamal de Interior Alba, Agenția Teritorială Autoritatea Rutieră Română Alba și Agenția pentru Protecția Mediului Alba au efectuat 584 de controale la operatori economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL și mijloace de transport.

Din datele centralizate până marți 3 octombrie a.c au fost constatate 719 deficiențe și disfuncționalități și au fost aplicate un număr de 466 sancțiuni contravenționale, dintre care 84 amenzi în valoare de aproximativ 224.800 lei și 382 avertismente. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ” Unirea” a județului Alba, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Alba , Comisariatului Judeţean Alba al Gărzii Naţionale de Mediu Alba, Direcția Regională Antifraudă Fiscală 7 Sibiu, Biroul Vamal de Interior Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Menționăm faptul că acțiuni de control la agenți economici de pe raza județului Alba, care depozitează, transportă, distribuie sau comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora s-au efectuat în permanență de către instituțiile statului conform competențelor pe care le au.

În urma verificărilor realizate de către comisiile mixte, până în acest moment a fost dispusă suspendarea activității unui operator economic care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL, de către Biroul Vamal de Interior Alba și închiderea activității unui operator economic până la remedierea unor deficiențe tehnice constatate, măsură dispusă de către Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat Sibiu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Teribilism și alcool: Un bărbat din Alba riscă închisoarea după ce a furat o mașină pe care a condus-o beat și fără permis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Teribilism și alcool: Un bărbat din Alba riscă închisoarea după ce a furat o mașină pe care a condus-o beat și fără permis

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată de magistrații Judecătoriei Aiud pentru săvârşirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 28 septembrie, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară la Judecătoria Blaj, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

În actul de sesizare s-a reţinut că, în data de 07.07.2023, în jurul orei 01:00, inculpatul a sustras din Ocna Mureș autoturismul aparținând unei firme din oraș, și, fără să deţină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, s-a urcat la volanul autoturimsului respectiv, pe care l-a condus pe drumurile publice, în speţă de pe strada Abator din Ocna Mureş și până pe strada Clujului, unde, în jurul orei 02.10 fost oprit de către organele de poliție.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se constată că nu au fost formulate cereri şi excepții şi nici din oficiu nu se impun a fi invocate.

Decizia poate fi atacată cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

SÂMBĂTĂ: „Ziua vânătorului și pescarului” ediția 2023, sărbătorită la Complexul vânătoresc Lupoaia din Hăpria, comuna Ciugud

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Ziua vânătorului și pescarului” ediția 2023 va avea loc sâmbătă 7 octombrie, începând cu orele 13:00, la Complexul vânătoresc Lupoaia din Hăpria, comuna Ciugud.

Asociația județeana a vânătorilor și pescarilor sportivi Alba organizează în data de 7 octombrie 2023, la Complexul vânătoresc din Hapria, Ziua vânătorului și pescarului ediția 2023.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Invităm la această mare sărbătoare, devenită deja tradițională, toți membrii vânători și pescari ai asociației, prieteni, colaboratori și simpatizanți. Vă vom încânta cu produse tradiționale vânătorești, băuturi alese, muzică lăutărească, surprize și multă voie buna. Vă așteptăm cu drag!”, a transmis Vasile Bucur, președintele  AJVPS Alba.

Vom trăi momente alese, de camaraderie de breasla, ne vom bucura de revederea prietenilor și simpatizanților, vom depana amintiri și vom crea o atmosferă de coeziune și voie bună.

Vom oferi o prezentare inițiată de catre ing. Radu Mija, membru de onoare al Ajvps Alba, intitulata,, Etică vanatoreasca-istorie și contemporaneitate”, demonstratie de tir cu arcul , ne vom bucura de savoarea gastronomiei vânătorești unica și plina de esențe ancestrale și vom ciocni pahare cu vin .

Un salut vanatoresc tuturor și va așteptam cu drag!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare