Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

AMENZI de peste 14 milioane de lei pentru aproape 10.000 de români, în ultimele 24 de ore, pentru încălcarea măsurii de restricționare a circulației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultimele 24 de ore au fost amendate aproape zece mii de persoane, pentru încălcarea măsurii de restricționare a circulației, iar amenzile date de ieri până azi sunt de aproximativ 14,6 milioane de lei.

Aproape 34 de mii de români au fost amendați în ultimele patru zile, de la intrarea în vigoarea a Ordonanței Militare nr. 3 prin care a fost limitată libertatea de mișcare a populației, pentru că au ieșit din case fără vreun motiv urgent, informează Grupul de Comunicare Strategică. Valoarea amenzilor se ridică la 46 de milioane de lei, aproximativ 9,6 milioane de euro.

De ieri și până astăzi, Poliția a amendat aproape zece mii de persoane pentru că au încălcat măsura de restricționare a circulației. Amenzile aplicate în ultimele 24 de ore sunt de aproximativ 15 milioane de lei, echivalentul a peste 3,1 milioane de euro.

Alte 5.393 de amenzi au fost aplicate românilor care nu au respectat măsurile de izolare sau carantină. Totodată, oamenii legii au întocmit 229 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor și 4 dosare pentru fals în declarații.

Comunicat oficial:

„Până în prezent, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 229 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 5.393 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat 33.484 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.089.939 de lei.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal”.

sursa: biziday.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea