AMENZI de 42.000 lei la Unitatea Medico-Sociala din Ocna Mureș ca urmare a identificării unor nereguli GRAVE. Măsuri luate de DSP Alba

Direcția de Sănătate Publică Alba a transmis că Unitatea Medico-Sociala din Ocna Mureș a fost sanționată contravențional cu 40.000 de lei ca urmare a identificării unor nereguli grave, iar directorul unității a fost amendat cu 2.000 de lei.

Echipe ale DSP Alba au acționat duminică, 10 mai, în vederea limitării și prevenirii extinerii focarului depistat la o Unitate Medico-Socială aflată în administrarea autorităților locale dintr-un oraș din județul Alba. În urma identificării a 16 cazuri pozitive COVID-19 la nivelul unității menționate, dintre care 5 infectări în cazul personalului medical, specialiștii DSP Alba au intervenint prompt în sensul transportării persoanelor depistate pozitiv la unități medicale din județ, pentru supraveghere și tratament.

ELIT

De asemenea, în urma anchetelor epidemiologice extinse, vor fi stabiliți toți contacții persoanelor depistate pozitiv, urmând ca aceștia să fie testați și, în funcție de rezultate, internați sau izolați. La acest moment, majoritatea celor depistați pozitiv prezintă forme ușoare ale bolii, fiind asimptomatici.

”Asigurăm cetățenii că DSP Alba acționează prompt, date complete privind anchetele epidemiologice fiind comunicate de fiecare dată transparent, după finalizarea investigațiilor. Dorim să mulțumim autorităților locale pentru disponibilitatea și sprijinul acordate astăzi în derularea acțiunilor DSP Alba și rugăm populația să nu intre în panică și să se informeze doar din surse oficiale”, Alexandru SINEA, director executiv al DSP Alba.

Mihail David - 2020

În paralel cu ancheta epidemiologică a fost derulată duminică, 10 mai, și o anchetă a inspectorilor sanitari.

Ca urmare a identificării unor nereguli grave în activitatea Centrului, inspectorii DSP Alba au aplicat sancțiuni în valoare de 42.000 de lei, astfel: o sancțiune de 40.000 de lei pe persoană juridică pentru neremedierea deficiențelor constatate cu ocazia efectuării controlului în domeniul sănătății publice și care pot aduce atingere sănătății publice, respectiv a recomandărilor făcute de specialiștii epidemiologi prin notificarea de asistență de specialitate din 26.03.2020, precum și o sancțiune în valoare de 2.000 de lei pe persoană fizică pe numele directorului unității pentru nerespectarea structurii funcționale aprobate prin autorizația sanitară de funcționare.

Totodată, cu ocazia controlului a fost dispusă măsura izolării unității pe perioada pandemiei conform metodologiei, mai exact interzicerea accesului oricărei persoane cu excepția personalului medical al unității. „Sperăm ca măsurile legale dispuse să fie respectate, să stingem focarul în cel mai scurt timp, astfel încât atât personalul medical cât și pacienții să fie în siguranță”, Alexandru SINEA, director executiv al DSP Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Cristi 12 mai 2020 at 3:24

Doar atât?Alte masuri?Se monitorizeaza unitatea?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...