Rămâi conectat

Politică Administrație

Amendamentul Roman: Sporuri mai mari pentru medicii și asistenții implicați în lupta împotriva COVID

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parlamentul României a adoptat Legea 350/2020, care are cuprinde și amendamentul pe care l-am depus în calitate de deputat de Alba, la solicitarea președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și a managerului Spitalului Județean, ec. Diana Mârza. Sănătatea este prioritară pentru noi, iar din acest motiv amendamentul Roman majorează de la 30% la 35%, plafonul pe ordonator de credite, ceea ce permite creșterea sporurilor pentru cei implicați direct în lupta împotriva COVID, în special personal medical din ATI, UPU sau boli infecțioase.

Textul amendamentului adoptat este următorul:” Prin derogare de la alin.(1) și (2), începând cu data de 1 iulie 2020 și până la data declarării de către Organizația Mondială a Sănătății a încetării pandemiei Covid-19, pentru personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar, inclusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare și personalul paramedical, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăși 35% din suma salariilor de bază, a indemnizațiilor de încadrare și a indemnizațiilor lunare, după caz”. In expunerea de motive am fundamentat cu următorul text:”Forma actuală a alin.(1) și (2) ale art.25 limitează suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor, inclusiv cele pentru hrană și vacanță, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite la maximum 30%.

Această normă limitează capacitatea ordonatorilor principali de credite de a acorda salarii stimulative personalului medical și auxiliar implicat direct în tratarea pacienților Covid-19.
În acest sens, propunem ca pe perioada cuprinsă între 1 iulie 2020 și până la încetarea pandemiei, suma sporurilor, compensațiilor să se majoreze de la 30% la 35%”.
Amendamentul Roman a fost susținut și de Ministrul Sănătății, dr. Nelu Tătaru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea