Amendamentul Roman: Sporuri mai mari pentru medicii și asistenții implicați în lupta împotriva COVID

Paul Voicu - Primar 2020

Parlamentul României a adoptat Legea 350/2020, care are cuprinde și amendamentul pe care l-am depus în calitate de deputat de Alba, la solicitarea președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și a managerului Spitalului Județean, ec. Diana Mârza. Sănătatea este prioritară pentru noi, iar din acest motiv amendamentul Roman majorează de la 30% la 35%, plafonul pe ordonator de credite, ceea ce permite creșterea sporurilor pentru cei implicați direct în lupta împotriva COVID, în special personal medical din ATI, UPU sau boli infecțioase.

Textul amendamentului adoptat este următorul:” Prin derogare de la alin.(1) și (2), începând cu data de 1 iulie 2020 și până la data declarării de către Organizația Mondială a Sănătății a încetării pandemiei Covid-19, pentru personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar, inclusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare și personalul paramedical, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăși 35% din suma salariilor de bază, a indemnizațiilor de încadrare și a indemnizațiilor lunare, după caz”. In expunerea de motive am fundamentat cu următorul text:”Forma actuală a alin.(1) și (2) ale art.25 limitează suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor, inclusiv cele pentru hrană și vacanță, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite la maximum 30%.

ELIT

Această normă limitează capacitatea ordonatorilor principali de credite de a acorda salarii stimulative personalului medical și auxiliar implicat direct în tratarea pacienților Covid-19.
În acest sens, propunem ca pe perioada cuprinsă între 1 iulie 2020 și până la încetarea pandemiei, suma sporurilor, compensațiilor să se majoreze de la 30% la 35%”.
Amendamentul Roman a fost susținut și de Ministrul Sănătății, dr. Nelu Tătaru.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...