Rămâi conectat

Curier Județean

Amenajarea și echiparea unei săli de terapie, la Alba Iulia, pentru Primul Centru Pediatric Național din România: Unul din proiectele finanțate de HS Timber, în anul 2021

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenajarea și echiparea unei săli de terapie, la Alba Iulia, pentru Primul Centru Pediatric Național din România: Unul din proiectele finanțate de HS Timber, în anul 2021

HS Timber Group, companie prezentă în România cu cinci fabrici de prelucrare a lemnului, a sponsorizat în România, proiecte sociale în valoare de peste 5,06 milioane de Euro, numai în anul 2021.

„Anul 2021 a fost în continuare unul provocator în toate sectoarele din cauza pandemiei cauzate de COVID-19,” a spus Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions România. „Am acordat o atenție sporită pentru protecția sănătății angajaților noștri și de asemenea am oferit sprijin financiar și material comunităților locale, urmărind să facem diferența acolo unde era mai mare nevoie de ajutor în proiecte sociale, de mediu și de viitor.”

La Alba Iulia, unde se construiește un Altfel de Spital – Primul Centru Pediatric Național din România, pentru copii cu paralizie cerebrală, afecțiuni neuromotorii și traumă, compania contribuie la amenajarea și echiparea unei săli de terapie pentru ca acei copii care au atâta nevoie de ajutor specializat să găsească aici oaza lor alinare, alături de familiile lor.

În Siret, compania a sprijinit Spitalul de Boli Cronice în vederea renovării pavilionului central, incluzând acoperișul și fațada, care, din cauza trecerii timpului, punea în discuție siguranța pacienților și a trecătorilor. O dată cu această renovare, în urma căreia s-a păstrat aceeași arhitectură ca cea a construcției anterioare, s-au îmbunătățit considerabil condițiilor oferite de către unitatea spitalicească.

Tot în Siret, HS Timber Group se implică în lucrările de renovare și modernizare de la Centrul de Asistență Socială „Ingvar Kamprad” din cadrul Direcției de Asistență Socială. Astfel, rezidenții centrului, în special cazuri sociale, persoane fără aparținători și posibilități, persoane cu dizabilități și aflate în situații de risc ori bunicii rămași singuri, vor avea parte în continuare de condiții decente pentru un trai liniștit la bătrânețe.

La toate acestea se adaugă și sprijin cu produse din lemn pentru comunitățile locale, panel și produse din lemn masiv pentru mobilierul școlilor și grădinițelor dar și lucrări de renovare și întreținere. În plus, pentru al șaselea an la rând, au fost donați peleți pentru încălzirea pe timp de iarnă a Spitalului de Boli Cronice din Siret, jud. Suceava și la centrul social pentru copii „Sf. Ștefan” al Fundației Caritas din Sâniob, din jud. Bihor.

La Valea Mare, din județul Covasna, a luat naștere un loc de joacă pentru copiii din sat iar trei școli din mediul rural, din județ, au fost dotate cu table interactive. Sprijinul în ceea ce privește educația continuă și compania finanțează programul afterschool din Reci, de care beneficiază micuții din sat. De asemenea, în Târgu Secuiesc a fost renovată și dotată bucătăria spitalului cu sprijinul companiei.

Tot în județul Covasna, angajații HS Timber Productions Reci au participat în calitate de voluntari la o ampla acțiune de ecologizare a malurilor râurilor Olt și Negru, un proiect derulat sub patronajul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, iar compania a sponsorizat montarea de camere speciale pentru supravegherea malurilor râurilor, într-un proiect de prevenire a depozitării ilegale a deșeurilor.

La Comănești, județul Bacău, compania sprijină lucrări ample de renovare a Spitalului Orășenesc Ioan Lascăr precum și trei licee din județ pentru dotarea laboratoarelor și a altor facilități pentru elevi.

HS Timber Group a încheiat cu Fundația Pădurea de Mâine un parteneriat strategic pentru a implementa împreună proiectele sociale și de mediu care promovează dezvoltarea responsabilă a pădurilor din România, în beneficiul comunităților locale. De la lansarea proiectului de împădurire Pădurea de Mâine au fost plantați 797.000 de puieți pe 186 ha de teren din nouă județe ale țării și a fost inițiat un program de silvicultură responsabilă în cadrul căruia s-a construit un pod modular mobil la Târnava Mare. Acesta îmbunătățește infrastructura forestieră și protejează cursurile de apă din zonele montane. De asemenea, se vor sprijini dezvoltarea unor proiecte de conservare a biodiversității în arii forestiere existente.
Regiunile în care activează reprezintă baza succesului companiei și astfel aceasta va continua să demonstreze angajamentul față de comunitățile locale.

Despre HS Timber Group

HS Timber Group este o companie de prelucrare a lemnului de origine austriacă, cu rădăcini foarte puternice în Europa Centrală și de Est, în special în România. Compania deține trei fabrici de cherestea și două unități de producție a panourilor de lemn în România, precum și o fabrică de cherestea în Germania. Cu aproximativ 4.000 de angajați, HS Timber Group este una dintre companiile lider de prelucrare a lemnului din Europa. Produsele Grupului sunt vândute în aproximativ 70 de țări din întreaga lume. Transparența și un comportament etic corect sunt pietrele de temelie ale arhitecturii de securitate a companiei. HS Timber Group GmbH este o companie a Evergreen Private Foundation.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat de 38 de ani, din Abrud, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Bărbat de 38 de ani, din Abrud, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de către polițiști Un bărbat de 38 de ani, din Abrud, este suspectat de polițiștii din Abrud că s-ar fi urcat drogat la volan. Este cercetat de oamenii legii. La data de 27 martie 2024, în jurul orei 14.30, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea