Rămâi conectat

Politică Administrație

Amenajarea drumurilor din Presaca Ampoiului, Văleni, Meteș, Tăuți și Ampoița începe din primăvara anului viitor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Administrația locală din comuna Meteș va scoate la licitație proiectul de “Modernizare a drumurilor comunale, Faza III“, pentru realizarea acestui obiectiv fiind alocată de la bugetul local, pentru anul acesta, suma de 400.000 de lei. Se estimează ca din primăvară să fie demarate lucrările.

Vor fi amenajate drumurile, cu asfalt sau dale, pe o lungime totală de 3,42 km, în satele Presaca Ampoiului – 0,5 km, Văleni – 454 m, Meteș – 329 m, Tăuți – 1,6 km, Ampoița – 0,6 km. În derulare se află lucrarea de amenajare a drumurilor din comuna Meteș, faza II, finanțată anul prin PNDL, cu bani de la MDRAP.

Conform contractului, faza II de modernizare ar trebui să fie finalizată anul viitor dar primarul Meteșului, Dan Opruța, speră că acestea să fie gata până în iarnă. Proiectul cuprinde rețeaua de drumuri comunale şi vicinale aflate în domeniul public al comunei, în lungime totală de 3,422 km, la care se adaugă racorduri la zone rezidenţiale în lungime totală de 263 m. Străzile au fost proiectate pentru modernizare ca şi drumuri comunale cu o bandă de circulaţie sau străzi de folosinţă locală cu intensitatea traficului foarte redusă, cu o bandă de circulaţie.

Atât în timpul execuţiei lucrărilor cât şi după finalizarea acestora nu vor fi ocupate terenuri suplimentare, nefiind necesare exproprieri de terenuri. Pe drumurile care se continuă cu sectoare nemodernizate, de pământ, se va realiza o împietruire cu balast de 20 cm grosime. Lungimea sectoarelor s-a stabilit pentru fiecare drum în parte în funcţie de traficul existent pe acestea.

Longitudinal, pentru colectarea şi descărcarea apelor pluviale şi transversal, la începutul unor trasee, s-au proiectat rigole cu secţiune betonată, acoperită cu dale carosabile. Pentru realizarea continuităţii şanţului la accesele la proprietăţi şi drumurile laterale s-au proiectat 33 podețe laterale din ţeavă. S-au proiectat și două podețe tubulare pe străzile din Tăuți și Văleni. De asemenea, se mai construiesc cinci podețe dalate. La intersecțiile cu DN 74 se va realiza semnalizarea verticală cu table indicatoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea