Rămâi conectat

Actualitate

Ambasadorul Rusiei la București: Basarabia nu a fost parte a României, în afară de cei 22 de ani de ocupație românească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ambasadorul Rusiei la București: Basarabia nu a fost parte a României, în afară de cei 22 de ani de ocupație românească

Ambasadorul Federației Ruse în România, Valery Kuzmin, a făcut, sâmbătă, 19 martie, o declarație controversată, la postul patronat de Remus Rădoi, zis Codiță, ajuns cunoscut opiniei publice în urma celebrului caz Caracal.

Întrebat dacă Vladimir Putin ar susține Unirea României cu Republica Moldova, fără Transnistria, Kuzmin a afirmat că Basarabia nu a fost parte a României, „în afară de cei 22 de ani de ocupație românească”.

„Republica Moldova, în momentul de față, este un stat suveran, participă la ONU. A fost recunoscută de statul suveran Rusia, când Uniunea Sovietică nu a mai fost. (n.r. – Republica Moldova) N-a fost parte a României, vorbesc de partea formală, în afară de cei 22 de ani de ocupație românească. În momentul în care Basarabia, atunci, a ajuns în Imperiul Rus, parte componentă. Anii 1918, 1919 – e o temă aparte. Deci, vorbim că în istorie au fost multe poziții.

(…)Vorbim că acum Republica Moldova este un stat suveran. Are un popor care îi va decide soarta sa și noi suntem pentru asta.”, a afirmat ambasadorul rus, la News România – postul lui Rădoi.

Paradoxal, în momentul în care a recunoscut așa-zisa independență a regiunilor separatiste Donețk și Lugansk, Vladimir Putin a vorbit inclusiv de teritoriile pe care Iosif Stalin le-a răpit României. Iată că ambasadorul său la București ne demonstrează azi că vorbele lui Putin au fost doar propagandă.

„Să începem cu faptul că Ucraina modernă a fost creată în întregime de Rusia, mai exact, de Rusia bolşevică, comunistă. Acest proces a început aproape imediat după revoluţia din 1917. (…) Apoi, în ajunul şi după cel de-Al Doilea Război Mondial, Stalin a anexat deja Ucraina la URSS şi a transferat statului ucrainean nişte pământuri care au aparţinut anterior Poloniei, României şi Ungariei”, a spus Vladimir Putin, la 21 februarie, înainte de a invada Ucraina.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prețul polițelor RCA, plafonat până în 30 septembrie 2024 – proiectul se află în dezbatere publică

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prețul polițelor RCA, plafonat până în 30 septembrie 2024 – proiectul se află în dezbatere publică Ministerul Finanțelor pune în dezbatere publică proiectul elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, prin care reglementează soluția temporară de prelungire până la data de 30 septembrie 2024 a perioadei de aplicare a HG nr. 1326/2023 privind stabilirea tarifelor de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea