Rămâi conectat

Ştirea zilei

Amanți cu finalizare în instanță: Ce a pățit un bărbat din Alba care și-a hărțuit timp de opt luni fosta iubită

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Amanți cu finalizare în instanță: Ce a pățit un bărbat din Alba care și-a hărțuit timp de opt luni fosta iubită

Un bărbat din Municipiul Alba Iulia s-a ales cu o condamnare penală pentru hărțuire, după ce, timp de opt luni, a urmărit o femeie de la locul de muncă până acasă. Cei doi avuseseră o relație tumultoasă, extraconjugală.

Bărbatul este acuzat şi că i-a trimis mesaje în care o înjura sau unele de ameninţare. Faptele s-au petrecut pe raza localităţii Zlatna, Alba, în perioada martie – octombrie 2019, iar anchetatorii spun că femeia a fost într-o continuă stare de temere.

Potrivit anchetatorilor, ”inculpatul a hărţuit-o pe persoana vătămată prin faptul că în mod repetat şi fără drept a urmărit-o cu autovehiculul, inclusiv de la locul de muncă şi până la locuinţa de domiciliu, a şicanat-o în trafic, i-a adresat cuvinte jignitoare”.

De asemenea, bărbatul ”i-a trimis în mod repetat mesaje text şi apeluri pe telefonul mobil personal şi pe cele aparţinând membrilor familiei, mesaje ce conţineau expresii jignitoare, vulgare şi unele ameninţări, acţiuni care prin frecvenţă şi conţinut i-au creat persoanei vătămate o stare de temere”.

Ş. S. a fost trimis în jduecată pentru două fapte de hărţuire, dar Judecătoria Alba Iulia a dispus achitarea în legătură cu una dintre acestea, respectiv cea referitoare la urmărirea în mod repetat a femeii.

”Probele administrate în cauză nu relevă existenţa unei obişnuinţe, deprinderi, îndeletniciri a inculpatului în a efectua actele de executare ale infracţiunii de hărţuire – urmărirea persoanei, supravegherea locuinţei, a locului de muncă sau a altor locuri frecventate de aceasta.

Astfel, în cauză este cert că inculpatul a urmărit-o în data de 16.10.2019 de la locul de muncă şi până la domiciliu, însă în ceea ce priveşte alte acte de urmărire, persoana vătămată a dat o declaraţie generică, respectiv că începând cu luna martie a anului 2019 inculpatul a şicanat-o în trafic, a urmărit-o constant şi că o dată a fost nevoită să se refugieze într-un magazin pentru a scăpa de acesta, fără a determina cu exactitate când au avut loc aceste acţiuni şi fără ca aceste aspecte să fie susţinute de alte probe”, se precizează în hotărârea instanţei din 18 noiembrie 2021.

Judecătorul a reţinut că a fost probată infracţiunea de hărţuire prin transmiterea în mod repetat de mesaje telefonice, care conţineau expresii jignitoare, vulgare şi unele ameninţări, acţiuni care prin frecvenţă şi conţinut i-au creat femeii o stare de temere.

Bărbatul a susţinut că a avut o relaţie extraconjugală cu femeia, relaţie care a durat aproximativ şapte ani, după care, în urma unor neînţelegeri, acea relaţie s-a întrerupt pentru o perioadă de aproximativ un an, după care s-au împăcat şi au continuat să se vadă până în cursul lunii martie 2019, când s-au certat din nou.

De la acel moment şi până în cursul lunii martie 2020, Ş. S. . a declarat că a contactat-o prin intermediul telefonului mobil, respectiv i-a trimis mai multe mesaje pentru a clarifica unele aspecte legate de relaţia care a avut loc între ei, însă aceasta nu i-a mai răspuns, fapt ce l-a determinat să scrie acele mesaje cu conţinut vulgar şi să îi adreseze ameninţări. Pentru această infracţiune a primit amendă penală în valoare de 3.500 de lei. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea