Am putea LUA EXEMPLU de la vecini! Parlamentarii bulgari au RENUNȚAT la SALARII. Sumele vor fi tansferate către Sănătate

În timp ce conducătorii noștri se fac că plouă și se acuză reciproc pentru gestionarea actualei crize epidemiologice, bătându-se cu pumnul în piept că ar fi procedat „mai bine”, parlamentarii bulgari oferă un bun exemplu civic și renunță integral la propriile salarii.

Acastă decizie a fost luată luni seara, la ora 20, după aproape 10 ore de dezbateri. Deputații bulgari au decis, brusc, că vor renunța la salarii până la ridicarea stării de urgență în țară, sumele urmând să fie trasferate către Sănătate.

ELIT

Propunerea a fost făcută cu totul neașteptat de GERB, partid aflat la guvernare, și susținută în unanimitate cu 170 de voturi “pentru”, potrivit G4Media.

După ce din salariu li se vor opri sumele pentru impozite și asigurări, suma rămasă va fi transferată într-un cont la Ministerului Sănătății de la Sofia, pentru a fi folosită pentru combaterea coronaviruslui, au explicat guvernanții bulgari.

Măsura se va aplica și pentru reprezentanții de rang înalt ai puterii executive – membri ai guvernului și cabinetelor politice, șefilor de agenții executive și de stat. Va fi însă aplicată astfel încât să nu influențeze salariul președintelui și vicepreședintelui țării, al înalților magistrați, precum și diferitelor organisme de reglementare, salariul acestora fiind dependent de cel al deputaților.

“Mă faceți să mă simt mândru că fac parte din Adunarea Națională! Această propunere arată o adevărată empatie față de problemele poporului bulgar și mediului de afaceri din Bugaria”, s-a adresat exaltat guvernanților liderul Partidului Volia, Veselin Mareșki.

La fel au reacționat și partenerii Partidului Cetățeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB), cei de la Patrioții Uniți, care au făcut apel la președintele Rumen Radev și la vicepreședinta Iliana Yotova să urmeze exemplul deputaților.

”Suntem în vreme de ciumă. Trebuie să fim împreună. Cine, dacă nu președintele, trebuie să arate această bărbăție, maturitate și responsabilitate? Cine, dacă nu însuși tatăl națiunii bulgare, ar trebui să dovedească că se poate și să dezmintă toate acele abusrdități la adresa imaginii sale. Fiți bărbat, politician si bulgar! Vă mai trebuie foarte puțin! Acționați!”, i s-a adresat șefului statului deputatul de la Frontul Național pentru Salvarea Bulgariei, Valentin Kasabov.

Surse: Expresmedia

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419