Rămâi conectat

Ştirea Ta

Alungă-ţi teama de a te implica într-o relaţie serioasă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Treci printr-o perioadă mai dificilă, crezi că ai alte priorităţi decât dragostea sau ai ieşit recent dintr-o relaţie de lungă durată şi vrei să evadezi, să te distrezi şi să cunoşti alte persoane, însă fără alte complicaţii. Poate vei cunoate pe cineva, vei dori o simplă aventură, iar lucrurile vor lua o întorsătură plăcută. Iată câteva diferenţe dintre o relaţie serioasă şi o aventură! Ce faci atunci când întâlneşti pe cineva care îţi place mai mult decât ar trebui? Care pare genul de persoană cu care ai putea trăi ceva frumos, cu care ai putea clădi o relaţie în care te vei simţi liberă şi, în acelaşi timp, iubită şi protejată… E tipul cu care îţi place la nebunie să ieşi în oraş, cu care îţi place să discuţi, cu care simţi că ai multe lucruri în comun. Şi vrei mai mult de la el, vezi că şi el vrea acelaşi lucru de la tine, însă ceva te împiedică. Cu toate că atracţia este maximă, simţi nevoia să te opreşti aici şi să laşi totul baltă.
lE ceva normal – Acest sentiment de nesiguranţă şi de fugă este unul cât se poate de firesc dacă ai trecut prin momente grele. Există acea teamă că totul se poate repeta, că vei suferi şi simţi nevoia să termini ceva ce nici măcar nu ai început… Pentru a elimina această teamă este bine să ţii cont de faptul că orice relaţie este diferită.
lDe unde vine diferenţa? – În primul rând, diferă persoana. Fiecare bărbat în parte este unic prin modul de a gândi, prin planuri, prin gesturi, prin modul în care îşi exprimă sentimentele. Poate că unele obiceiuri sunt comune, însă reacţiile şi modul de a privi diverse lucruri şi probleme este, într-o bună parte, schimbat. Poate că pe moment vrei să laşi totul deoparte, vrei să reuşeşti singură, să te simţi liberă, însă peste ceva timp îţi vei pune întrebarea „Oare ce s-ar fi intamplat dacă…?”. Şi ajungi să regreţi că nu ai încercat.
lÎncearcă! Nu ai nimic de pierdut! Dacă te simţi tentată să începi o nouă relaţie, cu o nouă persoană, uită de temeri şi încearcă. În fond, nu ai nimic de pierdut, ci numai de câştigat.
lChiar dacă nu va merge vei cîştiga un prieten! – Încrederea şi apropierea poate crea o prietenie frumoaspă. Chiar dacă veţi încerca să aveţi o relaţie şi, la un moment dat, constataţi că nu vă potriviţi, puteţi rămâne prieteni. Cine poate să te cunoască mai bine, să ştie ce e în sufletul tău şi ceea ce ai nevoie atunci când eşti supărată decât bărbatul care a stat lângă tine? Dacă vă despărţiţi ca iubiţi, asta nu înseamnă că trebuie să rupeţi şi prietenia!
lComunici, cunoşti, iubeşti – Dacă de la început ai constatat că el este o persoană cu care poţi vorbi liber, cu care te simţi bine conversând, este un plus. Comunicarea reprezintă unul dintre cele mai importante lucruri într-o relaţie. Uneori, de la o simplă discuţie cu un străin poţi ajunge la apropiere, contact şi implicit, la o relaţie.
lAtracţia fizică – Dacă ai fost atrasă încă de la bun început de el, iar după toate conversaţiile şi întâlnirile, simţi că totul devine din ce în ce mai ispititor, este încă un semn de care ar trebui să ţii cont. Există numeroase cazuri în care după numai câteva zile sau săptămâni de întâlniri nevinovate se leagă ceva puternic. Apar sentimente, apare acea senzaţie că îţi pasă de persoana de lângp tine, că vrei să o protejezi. Este un lucru firesc de care nu ar trebui să fugi. Chiar dacă îţi e teamă, gândeşte-te că întotdeauna este bine să ştii că ai pe cineva alături, care te susţine necondiţionat.
În ceea ce priveşte faptul că vrei să fii independentă, nimeni nu te privează de acest lucru. Dacă vrei să te axezi mai mult pe plan profesional şi crezi că o relaţie serioasă îţi poate distrage atenţia de la o eventuală avansare, nu trebuie să te sperii şi să îţi sacrifici viaţa personală. Din contră, ai nevoie de susţinere, iar partenerul te poate ajuta. În ceea ce priveşte înţelegerea, poţi beneficia de ea din plin. Tot ceea ce trebuie să faci este să discuţi aceste lucruri de la bun început. Şi, cu siguranţă, te va înţelege! Poate că nu îi vei răspunde mereu la telefon, poate că nu vă veţi întâlni în fiecare zi sau săptămână, însă o relaţie nu se bazează numai pe timpul petrecut împreună… Ci şi pe încredere, respect, susţinere, înţelegere, comunicare. În aceste cazuri, egoismul trebuie lăsat la o parte. Poate că dacă vei refuza legarea unei noi relaţii vei rata bărbatul perfect pentru tine. Pe care, atunci când te vei simţi pregătită, îl vei căuta şi nu îl vei mai găsi. Merită să rişti pentru o simplă teamă de legare a unui angajament? În viaţă, dacă nu rişti, nu câştigi…


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| SCANDAL în cartierul Lumea Nouă din Alba Iulia: Două femei s-ar fi luat la bătaie

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| SCANDAL în cartierul Lumea Nouă din Alba Iulia: Două femei s-ar fi luat la bătaie

Un scandal a izbucnit în cursul serii de marți, 30 mai, în jurul orei 20.00, în cartierul Lumea Nouă din municipiul Alba Iulia.

Un cititor al ziarulunirea.ro ne-a trimis pe adresa redacției imagini cu incidentele petrecute în zona fostului Talcioc din Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit acestuia două femei s-au luat la bătaie, apoi scandalul ar fi continuat între soții acestora.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, pentru a calma spiritele și o ambulanță SAJ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Parcare în „buza” intersecției, într-o localitate din Alba. Un șofer a comis-o chiar la o oră de vârf

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Parcare în „buza” intersecției, într-o localitate din Alba. Un șofer a comis-o chiar la o oră de vârf

Șoferul unei mașini nu a mai ținut cont de nicio regulă de circulație și a comis-o chiar la o oră de vârf, parcând în „buza” unei intersecții dintr-o localitate din județul Alba.

Aroganța a fost surprinsă și fotografiată de un cititor al ziaruluiunirea.ro, care ne-a trimis o imagine pe adresa redacției.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Azi în jurul orei 17:30 am întâlnit acest șofer, un „exemplu bun pentru ceilalți din trafic”.

Era staționată mașina pe avarii, pe contrasens și în intersecție cu semafor, și bine-nțeles că am vrut să fac dreapta după ce s-a facut verde și mi-a fost incomod și nu e singura intersecție unde se parchează sau staționează așa cum „vrea mușchii lor”.

Păcat că nu se practică cum e in localitatea Alba Iulia. Nu contează ce șmecher ești, ți se ridică mașina și servus”, a transmis cititorul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO| O căprioară a țâșnit în fața unei mașini, pe un drum din ALBA: Cum a evitat șoferul un dezastru

Ziarul Unirea

Publicat

în

O căprioară a țâșnit în fața unei mașini, pe un drum din ALBA: Cum a evitat șoferul un dezastru

Astăzi, într-un incident surprinzător, o căprioară curajoasă a tăiat calea unei mașini pe un drum din satul Limba, comuna Ciugud, din județul Alba.

Cu toate acestea, șoferul s-a dovedit a fi alert și a evitat cu succes impactul cu animalul, lăsând căprioara să scape teafără.

Elit - Gustul Desăvârșit

Incidentul a avut loc în cursul zilei de astăzi, pe o porțiune de drum liniștită înconjurată de peisaje pitorești.

Într-o fracțiune de secundă, căprioara a ieșit din pădure și a traversat brusc drumul, tăind calea mașinii care se apropia. Reacția șoferului a fost impresionantă: cu reflexe rapide și o manevră precisă, a reușit să evite cu succes impactul cu animalul.

Această întâlnire neașteptată cu o căprioară într-o zonă populată de oameni a adus cu sine o doză de surpriză și emoție pentru șofer și martorii prezenți.

Astfel de incidente aduc în prim plan necesitatea unei conduite defensive și vigilente în timpul deplasărilor pe drumurile noastre.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare