Rămâi conectat

Ştirea Ta

Alungă-ţi teama de a te implica într-o relaţie serioasă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Treci printr-o perioadă mai dificilă, crezi că ai alte priorităţi decât dragostea sau ai ieşit recent dintr-o relaţie de lungă durată şi vrei să evadezi, să te distrezi şi să cunoşti alte persoane, însă fără alte complicaţii. Poate vei cunoate pe cineva, vei dori o simplă aventură, iar lucrurile vor lua o întorsătură plăcută. Iată câteva diferenţe dintre o relaţie serioasă şi o aventură! Ce faci atunci când întâlneşti pe cineva care îţi place mai mult decât ar trebui? Care pare genul de persoană cu care ai putea trăi ceva frumos, cu care ai putea clădi o relaţie în care te vei simţi liberă şi, în acelaşi timp, iubită şi protejată… E tipul cu care îţi place la nebunie să ieşi în oraş, cu care îţi place să discuţi, cu care simţi că ai multe lucruri în comun. Şi vrei mai mult de la el, vezi că şi el vrea acelaşi lucru de la tine, însă ceva te împiedică. Cu toate că atracţia este maximă, simţi nevoia să te opreşti aici şi să laşi totul baltă.
lE ceva normal – Acest sentiment de nesiguranţă şi de fugă este unul cât se poate de firesc dacă ai trecut prin momente grele. Există acea teamă că totul se poate repeta, că vei suferi şi simţi nevoia să termini ceva ce nici măcar nu ai început… Pentru a elimina această teamă este bine să ţii cont de faptul că orice relaţie este diferită.
lDe unde vine diferenţa? – În primul rând, diferă persoana. Fiecare bărbat în parte este unic prin modul de a gândi, prin planuri, prin gesturi, prin modul în care îşi exprimă sentimentele. Poate că unele obiceiuri sunt comune, însă reacţiile şi modul de a privi diverse lucruri şi probleme este, într-o bună parte, schimbat. Poate că pe moment vrei să laşi totul deoparte, vrei să reuşeşti singură, să te simţi liberă, însă peste ceva timp îţi vei pune întrebarea „Oare ce s-ar fi intamplat dacă…?”. Şi ajungi să regreţi că nu ai încercat.
lÎncearcă! Nu ai nimic de pierdut! Dacă te simţi tentată să începi o nouă relaţie, cu o nouă persoană, uită de temeri şi încearcă. În fond, nu ai nimic de pierdut, ci numai de câştigat.
lChiar dacă nu va merge vei cîştiga un prieten! – Încrederea şi apropierea poate crea o prietenie frumoaspă. Chiar dacă veţi încerca să aveţi o relaţie şi, la un moment dat, constataţi că nu vă potriviţi, puteţi rămâne prieteni. Cine poate să te cunoască mai bine, să ştie ce e în sufletul tău şi ceea ce ai nevoie atunci când eşti supărată decât bărbatul care a stat lângă tine? Dacă vă despărţiţi ca iubiţi, asta nu înseamnă că trebuie să rupeţi şi prietenia!
lComunici, cunoşti, iubeşti – Dacă de la început ai constatat că el este o persoană cu care poţi vorbi liber, cu care te simţi bine conversând, este un plus. Comunicarea reprezintă unul dintre cele mai importante lucruri într-o relaţie. Uneori, de la o simplă discuţie cu un străin poţi ajunge la apropiere, contact şi implicit, la o relaţie.
lAtracţia fizică – Dacă ai fost atrasă încă de la bun început de el, iar după toate conversaţiile şi întâlnirile, simţi că totul devine din ce în ce mai ispititor, este încă un semn de care ar trebui să ţii cont. Există numeroase cazuri în care după numai câteva zile sau săptămâni de întâlniri nevinovate se leagă ceva puternic. Apar sentimente, apare acea senzaţie că îţi pasă de persoana de lângp tine, că vrei să o protejezi. Este un lucru firesc de care nu ar trebui să fugi. Chiar dacă îţi e teamă, gândeşte-te că întotdeauna este bine să ştii că ai pe cineva alături, care te susţine necondiţionat.
În ceea ce priveşte faptul că vrei să fii independentă, nimeni nu te privează de acest lucru. Dacă vrei să te axezi mai mult pe plan profesional şi crezi că o relaţie serioasă îţi poate distrage atenţia de la o eventuală avansare, nu trebuie să te sperii şi să îţi sacrifici viaţa personală. Din contră, ai nevoie de susţinere, iar partenerul te poate ajuta. În ceea ce priveşte înţelegerea, poţi beneficia de ea din plin. Tot ceea ce trebuie să faci este să discuţi aceste lucruri de la bun început. Şi, cu siguranţă, te va înţelege! Poate că nu îi vei răspunde mereu la telefon, poate că nu vă veţi întâlni în fiecare zi sau săptămână, însă o relaţie nu se bazează numai pe timpul petrecut împreună… Ci şi pe încredere, respect, susţinere, înţelegere, comunicare. În aceste cazuri, egoismul trebuie lăsat la o parte. Poate că dacă vei refuza legarea unei noi relaţii vei rata bărbatul perfect pentru tine. Pe care, atunci când te vei simţi pregătită, îl vei căuta şi nu îl vei mai găsi. Merită să rişti pentru o simplă teamă de legare a unui angajament? În viaţă, dacă nu rişti, nu câştigi…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești Deșeuri menajere și alimentare, resturi din construcții, bucăți de mobilier sau saci cu alte gunoaie, dar mai ales o imagine dezolantă! Asta se vede și se simte pe strada Pinului din municipiului Alba Iulia, mai precis în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea