Rămâi conectat

Ştirea Ta

Alungă-ţi teama de a te implica într-o relaţie serioasă

Publicat

în

Treci printr-o perioadă mai dificilă, crezi că ai alte priorităţi decât dragostea sau ai ieşit recent dintr-o relaţie de lungă durată şi vrei să evadezi, să te distrezi şi să cunoşti alte persoane, însă fără alte complicaţii. Poate vei cunoate pe cineva, vei dori o simplă aventură, iar lucrurile vor lua o întorsătură plăcută. Iată câteva diferenţe dintre o relaţie serioasă şi o aventură! Ce faci atunci când întâlneşti pe cineva care îţi place mai mult decât ar trebui? Care pare genul de persoană cu care ai putea trăi ceva frumos, cu care ai putea clădi o relaţie în care te vei simţi liberă şi, în acelaşi timp, iubită şi protejată… E tipul cu care îţi place la nebunie să ieşi în oraş, cu care îţi place să discuţi, cu care simţi că ai multe lucruri în comun. Şi vrei mai mult de la el, vezi că şi el vrea acelaşi lucru de la tine, însă ceva te împiedică. Cu toate că atracţia este maximă, simţi nevoia să te opreşti aici şi să laşi totul baltă.
lE ceva normal – Acest sentiment de nesiguranţă şi de fugă este unul cât se poate de firesc dacă ai trecut prin momente grele. Există acea teamă că totul se poate repeta, că vei suferi şi simţi nevoia să termini ceva ce nici măcar nu ai început… Pentru a elimina această teamă este bine să ţii cont de faptul că orice relaţie este diferită.
lDe unde vine diferenţa? – În primul rând, diferă persoana. Fiecare bărbat în parte este unic prin modul de a gândi, prin planuri, prin gesturi, prin modul în care îşi exprimă sentimentele. Poate că unele obiceiuri sunt comune, însă reacţiile şi modul de a privi diverse lucruri şi probleme este, într-o bună parte, schimbat. Poate că pe moment vrei să laşi totul deoparte, vrei să reuşeşti singură, să te simţi liberă, însă peste ceva timp îţi vei pune întrebarea „Oare ce s-ar fi intamplat dacă…?”. Şi ajungi să regreţi că nu ai încercat.
lÎncearcă! Nu ai nimic de pierdut! Dacă te simţi tentată să începi o nouă relaţie, cu o nouă persoană, uită de temeri şi încearcă. În fond, nu ai nimic de pierdut, ci numai de câştigat.
lChiar dacă nu va merge vei cîştiga un prieten! – Încrederea şi apropierea poate crea o prietenie frumoaspă. Chiar dacă veţi încerca să aveţi o relaţie şi, la un moment dat, constataţi că nu vă potriviţi, puteţi rămâne prieteni. Cine poate să te cunoască mai bine, să ştie ce e în sufletul tău şi ceea ce ai nevoie atunci când eşti supărată decât bărbatul care a stat lângă tine? Dacă vă despărţiţi ca iubiţi, asta nu înseamnă că trebuie să rupeţi şi prietenia!
lComunici, cunoşti, iubeşti – Dacă de la început ai constatat că el este o persoană cu care poţi vorbi liber, cu care te simţi bine conversând, este un plus. Comunicarea reprezintă unul dintre cele mai importante lucruri într-o relaţie. Uneori, de la o simplă discuţie cu un străin poţi ajunge la apropiere, contact şi implicit, la o relaţie.
lAtracţia fizică – Dacă ai fost atrasă încă de la bun început de el, iar după toate conversaţiile şi întâlnirile, simţi că totul devine din ce în ce mai ispititor, este încă un semn de care ar trebui să ţii cont. Există numeroase cazuri în care după numai câteva zile sau săptămâni de întâlniri nevinovate se leagă ceva puternic. Apar sentimente, apare acea senzaţie că îţi pasă de persoana de lângp tine, că vrei să o protejezi. Este un lucru firesc de care nu ar trebui să fugi. Chiar dacă îţi e teamă, gândeşte-te că întotdeauna este bine să ştii că ai pe cineva alături, care te susţine necondiţionat.
În ceea ce priveşte faptul că vrei să fii independentă, nimeni nu te privează de acest lucru. Dacă vrei să te axezi mai mult pe plan profesional şi crezi că o relaţie serioasă îţi poate distrage atenţia de la o eventuală avansare, nu trebuie să te sperii şi să îţi sacrifici viaţa personală. Din contră, ai nevoie de susţinere, iar partenerul te poate ajuta. În ceea ce priveşte înţelegerea, poţi beneficia de ea din plin. Tot ceea ce trebuie să faci este să discuţi aceste lucruri de la bun început. Şi, cu siguranţă, te va înţelege! Poate că nu îi vei răspunde mereu la telefon, poate că nu vă veţi întâlni în fiecare zi sau săptămână, însă o relaţie nu se bazează numai pe timpul petrecut împreună… Ci şi pe încredere, respect, susţinere, înţelegere, comunicare. În aceste cazuri, egoismul trebuie lăsat la o parte. Poate că dacă vei refuza legarea unei noi relaţii vei rata bărbatul perfect pentru tine. Pe care, atunci când te vei simţi pregătită, îl vei căuta şi nu îl vei mai găsi. Merită să rişti pentru o simplă teamă de legare a unui angajament? În viaţă, dacă nu rişti, nu câştigi…


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Peisaj dezolant pe drumul județean către Poiana Narciselor: „După festival va trebui să treceți pe la service pentru schimbare bucși, pivoți, planetare, capete de bară”

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Peisaj dezolant pe drumul județean către Poiana Narciselor: „După festival va trebui să treceți pe la service pentru schimbare bucși, pivoți, planetare, capete de bară”

În cursul acestui weekend, între 21-22 mai, după o pauză de doi ani cauzată de pandemia de COVID-19, va fi organizată o nouă ediție a tradiționalei „Serbări a Narciselor” de la Negrileasa.

CITEȘTE ȘI: 21 – 22 mai: Serbarea Narciselor de la Negrileasa 2022. PROGRAMUL evenimentelor

Potrivit imaginilor postate în mediul online de un cetățean din Alba, drumul județean, de 5 kilometri, dintre Întregalde și Mogoș este într-o stare deplorabilă, plin de gropi sau în caz de ploaie, noroi.

Elit - Gustul Desăvârșit

„În acest weekend Consiliul Județean Alba vă așteaptă la festivalul Narciselor de pe Muntele Negrileasa. La întoarcere va trebui să treceți pe la service pentru schimbare bucși, pivoți, planetare, capete de bară. Sună a ironie dar suntem o întreagă comunitate care ne stricăm mașinile în 5 km de drum județean dintre Întregalde-Mogoș. Rugăm Consiliul Județean să viziteze tronsonul cu pricina și să constate starea drumului. Mulțumim anticipat.

P.S. Va rog dacă tot vă stricați mașinile pentru narcise să nu lăsți nici un plastic în ploaia cu narcise, la anu ne așteaptă iarăși verde”, a transmis cetățeanul în mediul online.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

ȘTIREA TA| O mașină „tunată” scoate peri albi locuitorilor unei străzi din Alba Iulia: „Un derbedeu cu cotețul lui din o mie nouă sute toamna”

Publicat

în

ȘTIREA TA| O mașină „tunată” scoate peri albi locuitorilor unei străzi din Alba Iulia: „Un derbedeu cu cotețul lui din o mie nouă sute toamna”

Locuitorii de pe Calea Moților din municipiul Alba Iulia sunt exasperați de zgomotele, ca niște explozii, provocate de un șofer teribilist care face foarte mult zgomot cu mașina lui tunată.

„După așa zisa expoziție de tunning din acest an din Alba Iulia, s-au înmulțit mașinile “tunate” (mulți dintre acești copii cu mașinuțe cred că tunning înseamnă să faci foarte mult zgomot cu o tobă de eșapament necorespunzătoare). Locuiesc pe Calea Moților și un anume derbedeu cu un seat negru din o mie nouă sute toamna, face furori în fiecare seară cu cotețul lui de mașină, emitând zgomote deranjante, niște explozii.

Am întrebat un polițist de la rutieră pe stradă dacă așa ceva este normal și mi-a răspuns că l-au tot oprit, dar efectiv nu au ce să îi facă. Sau poate ar trebui să ne facem singuri dreptate că în evul mediu, zic și eu. E plin trotuarul de pavele mobile pe Calea moților…poate îi zboară ”din greșeală” neghiobului vreo pavelă în parbriz”, ne-a transmis omul exasperat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Această problemă nu este singulară, și în alte cartiere locuitorii plângându-se de zgomotele teribiliștilor cu mașini tunate. Șoferii și motocicliștii care fac un zgomot exagerat în trafic sunt taxați cu 4 sau 5 puncte de amendă, între 580 și 725 de lei, dacă sunt opriți în trafic. Dincolo de amendă însă, dacă agenții de circulație sesizează că este imposibil să reduci zgomotul, s-ar putea să te lase și fără certificatul de înmatriculare al vehiculului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Noaptea muzeelor la Biblioteca Batthyaneum: Zeci de oameni nemulțumiți de întreruperea vizitării după ce au stat câteva ore la coadă

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Noaptea muzeelor la Biblioteca Batthyaneum: Zeci de oameni nemulțumiți de întreruperea vizitării după ce au stat câteva ore la coadă

Zeci de oameni care au venit la Noaptea Muzeelor să viziteze Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, au fost nemulțumiți de faptul că vizitarea a fost întreruptă pe parcursul unui concert desfășurat în exterior.

Oamenii spun că după ce au stat mai multe ore la coadă, li s-a transmis că vizitarea bibliotecii se va întrerupe în timpul concertului orchestrei de cameră „Harmony of Sounds”. Deși aceștia le-au spus organizatorilor că acest lucru nu este trecut în programul evenimentului, li s-ar fi răspuns că deși nu scrie pe site că se întrerupe, acest lucru se subînțelege.

Grupul care a fost mai vocal a fost lăsat să intre, însă nu se știe ce se va întâmpla cu restul, destul de mulți, rămași afară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Biblioteca ar trebui să fie deschisă pentru vizitare timp de 5 ore, de la 18.00 la 23.00.

UPDATE: „Inițial, da, ne gândeam să facem pauză, că oamenii să fie atenți la concert, însă în 5 minute s-a schimbat totul, ne-au atras atenția oamenii și am zis că au dreptate”, a transmis Cristian Mladin, șef birou al Bibliotecii Batthyaneum, filiala Bibliotecii Naționale a României.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare